Eğitim Teknolojisi

Kablosuz Tablet Sensörleri

Eğitimde tablet kullanımı arttıkça kullanımda farklı araçlarda ortaya çıkmaya devam etmektedir. Tablet kullanılarak yapılabilen deneylerde kullanım kolaylığı sağlayan kablosuz deney setleri ve sensörleri öğrencilerin ve öğretmenlerin deneylerin çok daha rahat ve hızlı bir şekilde yapabilmelerine olanak sağlıyor. Tabletlere kurulan uygulamaları sayesinde deney yaparken sıcaklık ve nem gibi ortam değişkenlerini hemen ölçüp kablosuz olarak tabletteki uygulamaya aktarıyor. Özellikle liselerde Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tabletlerin olduğu okullarda öğretmenlerimiz buna benzer uygulamalarla deneylerini daha rahat yapabilirler. Deney setlerini ise okul aile işbirliğiyle edinebilirler diye düşünüyorum. Deney setlerini alanlar genellikle ücretsiz deney uygulamalarını da edinebiliyorlar. Dünyada bu tip ürünleri genellikle Vernier firması üretiyor firma ile iletişime geçilerek ülkemiz için tedarikçilerinin olup olmadığını öğrenebilirsiniz.



Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.