Eğitim

Geleceğin Sınıflarında Düşük Eğitim Seviyesi

New York Times tarafından yapılan bir araştırmada sınıflarımızı ne kadar teknolojik araç gereçlerle donatırsak donatalım yine de başarıyı direk etkileyemediğini belirlemişler. Fatih projesi kapsamında yapılan çalışmalar, dağıtılan malzemeler ve gerekli yazılım altyapısı üst düzeyde hazırlansa da işin diğer ucu bir insana dayanıyor yani öğretmene. Bu sebeple öğretmeni eğitmek, öğretmeni yenileyip donatmak ve bu yapı içerisinde sürekli çalışabilecek öğretmenlerle çalışabilmek önemlidir. Sınıflarımızda teknolojik imkanlar bulunsun ama bunun yanında teknolojik imkanlara harcadığımız para kadar da öğretmenlerimize para harcamamız gerek. Öğretmenleri sürekli geliştirmemiz gerek. Yaz tatilleri gerçekten uzun, tatilin bir kısmında öğretmenler çeşitli eğitimleri almalı ama bu eğitimler öğretmenlerin rapor alıp kaçmaya çalışacağı klasik eğitimler olmamalı ( Müfettişlerin verdiği, kendilerinin bile inanmadığı, internetten indirdikleri  slaytları okudukları eğitimler olmamalı). Eğitim işi profesyonel olmalı, temel planlama ve ihtiyaçlar belirlendikten sonra gerek kaliteli üniversite hocaları gerek kaliteli eğitimciler tarafından eğitilmiş gönüllülük ilkesine göre seçilmiş FORMATÖR öğretmenler tarafından verilmeli. Böylece gerçekten birşeyler öğreneceklerine inanan öğretmenlerde bu eğitimlere gönüllü olarak katılacaklardır. Bu eğitimleri uzaktan öğretim yöntemi ile yapmayı düşünen yetkililere bi uyarı yapmak istiyorum. Diyanet işleri başkanlığı uzun yıllardır sürdürdüğü merkezi vaaz sisteminde artık vazgeçmekte çünkü cemaat karşılarında gerçek bir muhatap bulamadıkları için dinledikleri bilgilerin inandırıcılığını kaybettiğini düşünmektedirler. Milli Eğitim Bakanlığı da bu geniş çaplı araştırma sonuçlarını dikkate alır ve uzaktan eğitimi sadece gerektiği durumlarda kullanır, bütün hizmetiçi eğitimlerde değil.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.