Ders İçerikleri

8. Sınıf Konuları ve Yeni Müfredat

Liseye geçişten önceki son sınıf olan 8. sınıf birbirinden önemli derslere ve konulara sahiptir. Yıl boyunca hem okul derslerini takip etmeniz hem de lise sınavına hazırlanmanız gerekeceğinden zorlu bir süreç sizi beklemektedir. Bu nedenle çalışmaya ne kadar erken başlarsanız sizin için o kadar yararlı olacaktır. Çalışmaya başlarken ilk olarak 8. sınıf konuları hakkında genel bir bilgi edinebilirsiniz. Dönem başında bu konulara dair araştırma yapmanız sizde aşinalık oluşturacak ve konular anlatıldıkça aklınızda daha iyi yer edecektir.

İlgili Makaleler

Müfredata uygun konu anlatımları için farklı kaynaklar bulunmaktadır. Genel hatlarıyla baktığınızda Tonguç Akademi video anlatımlı 8. sınıf konuları içerisinde Türkçe, matematik, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, fen bilimleri, İngilizce ve din kültürü ve ahlak bilgisi derslerine ait tüm başlıkları görebilirsiniz. Bunlar içerisinde yer alan matematik ve Türkçe her yıl zorluk seviyesi artarak karşınıza çıkacaktır. Bu nedenle 8. sınıf konuları çalışırken bu derslere ekstra özen göstermeniz yararınıza olacaktır.

8. Sınıf Matematik Müfredatı

  1. sınıf matematik konuları geniş bir içeriğe sahiptir. Bunları doğru şekilde öğrenmeniz sınavdan istediğiniz puanı alma ihtimalinizi arttıracaktır. Bildiğiniz üzere pek çok öğrenci sınavlarda matematik sorularını yanıtlarken zorluk çekmektedir. Eğer bu derse ait konulara eksiksiz ve verimli şekilde çalışırsanız bu sayede rakiplerinizden bir adım öne geçebilirsiniz. Bunun yaparken planlı ve programlı olmaya özen göstermelisiniz. İlk olarak Tonguç Akademi 8. sınıf matematik konu anlatımı çalışmalı, yarım kalan konularınız varsa onları tamamlamalısınız. Bunun için kareköklü ifadeler ve veri işleme, üslü ifadeler, çarpanlar ve katlar, cebirsel ifadeler ve olasılık, eşitsizlikler ve doğrusal denklemler, geometrik cisimler ve dönüşüm geometrisi gibi konulara göz atmalısınız. Konuları çalıştıktan sonra her bir konuyla ilgili 8. sınıf matematik soruları çözerek öğrendiklerinizi uygulamaları olarak tekrar edebilirsiniz.

    8. Sınıf Türkçe Konuları

    1. sınıf Türkçe konuları dil bilgisi ve okuma anlama yorumlama gibi temeller üzerine kuruludur. Okuma, anlama ve yorumlama konularına ait soruları rahatça çözmek için sürekli okuma pratiği yapmalısınız. Böylece soruları anlama ve yorumlama hızınız da artacaktır. Diğer dil bilgisi konularında ise konuların püf noktalarını çalışmalı ve bunlarla ilgili bol soru çözmelisiniz. Böylece 8. Sınıf Türkçe dersi sizin için daha da kolay olacaktır.

    Çalışmalara “anlam bilgisi” başlıklı 8. sınıf Türkçe ilk konu ile başlamalısınız. Daha sona sırasıyla metin türleri ve söz sanatları, yazım ve noktalama, dil bilgisi gibi konularla devam edebilirsiniz. Her bir konuyu en iyi şekilde öğrenmek için Tonguç Akademi eğitimlerinden yardım alabilirsiniz. Klasik çalışma şeklinin aksine video anlatımlarla öne çıkan bu dersler görsel hafızanızın gelişmesine de katkıda bulunacaktır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.