Dekorasyon

Okul Tasarımları

Farklı zamanlarda çeşitli okul ve sınıf tasarım örneklerini sizlerle paylaşmıştık. Okul ve sınıfın tasarımlarının eğitim ve öğretimi etkileyeceğini belirtmiş ve dünyadan çeşitli tasarım örnekleri ile konuyu özetlemeye çalışmıştık. Öğrencinin okula adım attığı andan itibaren kendini gerçekten farklı bir mekanda hissetmesi çok önemli. Okul çocuğun kaçacağı bir mekan değil aksine her gün gelmek isteyeceği bir ortam olmalıdır. Bir çok ülkede ayakkabıların çıkartılarak okula girilmesinin sebebi de bir bakıma her gün gelinmek istenen mekan olan ev tarzı sıcak bir ortam olarak gösterilmek istenmesinden kaynaklanmaktadır.

İlgili Makaleler

Kısaca belirtmek gerekirse okullar düz bir bina olmaktan çok çoçuğun ve öğretmenin  baktığında içini ferahlatacak, içne girdiğinde iyiki burdayım dedirtecek türden okullarımız olmalı. Hala tekdüze yapılan devlet binalarından çok çocuklara ve gençlere göre özel tasarlnamış binalara geçiş yapılmalı ve eski binalarda bu doğrultuda evize edilmelidir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.