Dünyadan EğitimEğitim

Dünyanın En Aktif Sınıfı

Dünyanın En Aktif Sınıfı

Uzun yıllardır Eğitim ile ilgili yazılar yazıyorum. Birçok yazılı, görsel kaynak inceleme fırsatım oldu. Ama Dünya’nın en aktif sınıfı videosu gerçekten çok etkileyici bir video. Bu video çocukların ve gençlerin ruhuna uygun bir şekilde hazırlanmış sınıfın videosu. Bu sınıfta eğitim gören öğrencilerin not ortalaması ulusal ortalama göre 1.5 puan daha artış durumda. Bu da bizlere geleneksel yöntemlerden çıkıpta çocuklara uygun bir şeyler yapmanın onlara gerçekten faydalı olduğunu kanıtlıyor. Bu sınıf çocukların ihtiyacı olan hareketi onlara vererek rahatlamalarını sağlıyor ve bu da zihinsel olarak derslere konsantre olmalarını sağlıyor diye düşünüyorum. Birçok anlamda maddi ve manevi sıkıntıları olmayan bir ülkeden gelen bu video da olanları her yerde uygulamak çok zor olsa da farklı bir bakış açısı geliştirip çocukların rahatlayabilecekleri aktiviteler ile onları derse çok daha hazır hale getirebiliriz.

Ülkemiz ve benzeri ülkeler açısından düşündüğümüzde ise durum biraz daha farklı çünkü çocukların girmesi gereken sınavlar ve çok daha kalabalık sınıflar bu durumu biraz değiştiriyor. Ancak yine de öğretmenlerimizin içinde bulunulan duruma göre çok iyi işler başardığını düşünüyorum. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı çalışmalar da bu konuda öğretmenleri destekliyor. Etkileşimli tahtalar, uluslararası aktiviteler katılım için sağlanan Erasmus, eTwinning vs. proje olanakları öğretmenlerimizin hem kendilerini hem de öğrencileri için çok faydalı imkanlar içeriyor.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.