Etkileşimli TahtaFatih Projesi

2. Faz Etkileşimli Tahtaların Tanıtımı

Fatih Projesi kapsamında 2. faz kapsamında Etkileşimli Tahtaların kurulumları başladı. Liselerin tamamı neredeyse etkileşimli tahtalarına kavuşmuşlardı. Artık ortaokullarda kurulum işlemleri başladı. Yeni nesil etkileşimli tahtaları incelediğimizde Genel itibariyle aynı olmakla birlikte ufak tefek bazı değişiklikler yeni vestellerle birlikte geldi. Bu değişikliklerin çoğunluğu etkileşimli tahtanın içerisinde bulunan bilgisayarda yapılmış. Yeni özellikler listesini yazımının devamındadır. Bunun yanında tasarım olarak en çokyaşanan stoplar ve beyaz tahtanın açılması için yapılan kolda  sıkıntı yaşamıyordu. Bu eksikliler düzeltilmiş fakat uzun vadede görmek gerek. LCD panel renk değiştirmiş ve gri olmuş. Ayrıca LCD Panelin power ve ses tuşlarındaki dokunmatik tuşlarda yaşanan sorunlar sebebiyle bunlarda da değişikliğe gidilmiş. Son olarak bir değişklikte panel çerçeve de yapılmış. Çerçevenin kilit bölümü kaldırılarak bu kilit kola eklenmiş. 
İşletim sistemi olarak ulusal işletim sistemimiz olan Pardus’tan tamamen uzaklaşılarak win 8.1 ile devam kararı alınmış. Mutlaka çift işletim sistemi ile gelmeliydi diye düşünüyorum.
65″ Full HD LED  (16:9 – 1920 x 1080)
i5 İşlemci
8GB DDR-3 RAM
250 GB SSD
4 Optik Kamera
1 x Mikrofon Girişi, 1 x Ses Çıkışı, 20 Watt Ses Çıkış Gücü
Optik Dokunmatik Ekran
Windows 8.1 İşletim Sistemi

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.