Eğitsel Oyun

Üstün Yetenekli Çocuklar İçin Etkinlik Örneği Rübik Küpler

Üstün Yetenekli Çocuklar İçin Etkinlik Örneği Rübik Küpler

Zor günler geçirdiğimiz şu günlerde okulların yüzyüze değilde uzaktan eğitimine döndüğü zamanda evde çocuklarınız için farklı etkinlik örnekleri bakıyorsunuzdur. İşte böyle bir zamanda çokca kullanılan, bildiğini bir örneği genişleterek anlatmak istiyorum.

Rübik küpler dünyanın en çok satan oyuncağıdır. Hal böyle olunca birçok versiyonu ve türü çıkmıştır. Uluslararası yarışmaları ile de bir çok yaştan herkesin ilgi duyduğu bir konu haline gelmiştir. Uzaktan eğitim devam ettiği günlerde çocuklarınıza Rübik küp alıp bunları beraber ve yalnız çözmeleri için çocuklarınızı cesaretlendirebilirsiniz.

Küplerin birçok çeşidi olduğundan bahsetmiştik. Standart 2×2 ve 3×3 küpü çözen çocuklarınız için megamix, pyraminx, mirror küp, twist küp, 4×4, 5×5 ve skewb küp gibi birçok küp çeşidini bulabilirsiniz. Daha küçük çcouklarınız için ise snake küp, 3x3x1 dediğimiz tek katmanlı küp ve ahşap küpler ile çocuklarınız hem eğlenceli vakit geçirebilir hem de algoritma mantığını geliştirebilir. Elimde olan küplerden küp görsellerini sizlerla paylaşıyorum. Sizde çocuklarınızın seviyesine göre sıra ile alıp çözmelerini sağlayabilirsiniz. Hatta ev içi turnuvalar düzenleyerek daha hızlı düşünmeleri de sağlarsınız.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.