BilsemÖzel Eğitim

Üstün Yetenekli Öğrenciler İçin Etkinlik Örnekleri

Üstün Yetenekli Öğrenciler İçin Etkinlik Örnekleri Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Tarafından Yayınlanarak Öğretmenlerin ve Ailelerin Kullanımına Sunulmuştur.

Birçok öğretmen sınıfındaki normal öğrencilerle eğitim yapmaya alışık olmasından dolayı sınıfına farklı bir öğrenci geldiğinde bir an ne yapacağını şaşırır. O öğrenci genellikle geride kalan diğer arkadaşlarına yardımcı olmak için öğretmenin yardımcısıdır. Ancak bu durum ilk başta öğrenciler içinde eğlenceli olsa da sonradan fark edilecektir ki hemen hemen hiçbirşey öğrenilmeden geçen bir zaman öğrenci için büyük bir zaman kaybıdır. İşte bu noktada öğretmenlerimizin bilmesi gereken şu olmalıdır; öğrencisinin farkında olup onun yeteneğinin olduğu alana yönlendirebilmek ve ayrıca öğrencimize zenginleştirilmiş içerikler sunabilmektir.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan Üstün Yetenekli Öğrenciler için zenginleştirilmiş içerikler barındıran etkinlik kitabını buraya tıklayarak indirilebilir. Ayrıca öğretmenlerimiz bu etkinlik örneklerinin yanında öğrencilerini Bilim ve Sanat Merkezi tanılama sınavlarına yönlendirmemiş ise bu yönlendirmeleri de yapabilirler. Bir başka aktivite örneği ise öğrencilerimiz farklı akıl oyunları aktivitelerine veya hoşlandığı farklı aktivitelere yönlendirebilmek olacaktır.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.