EtkinlikRobot

10. Uluslararası MEB Robot Yarışması

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, orta ve yükseköğretim seviyesindeki meslekî ve teknik eğitim öğrencilerinin bilgi ve becerilerini kullanan, girişimci bilimsel düşünen, rekabet edebilme bilincine sahip bireyler olarak yetiştirilmesi, bilgi ve deneyim paylaşımı yapmaları için ortam hazırlanması, toplumda mesleki ve teknik eğitim konusunda farkındalık oluşturulması, endüstriyel otomasyon alanında ve robot teknolojileri konusunda çalışmaların tanıtımının yapılması ve sergilenmesi hedefleriyle her yıl lise ve üniversite öğrencilerinin katılımlarıyla uluslararası robot yarışmaları düzenlenmektedir. Bu yıl düzenlenecek olan yarışma Gaziantep ilinde Belkıs ve Zeugma temalı şekilde gerçekleştirilecektir.

İlgili Makaleler

robot-egitimteknolojinet

2007 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yürütülen ve bu yıl onuncusunun gerçekleştirileceği Uluslararası Robot Yarışması, Gaziantep İlinde yapılacaktır. Gaziantep Şahinbey Spor Salonunda gerçekleştirilecek olan yarışma 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Temalı, Çizgi İzleyen, Hızlı Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Robotino (Hareketli Robotlar) ve Serbest Robot Yarışması olmak üzere 7 (yedi) farklı kategoride gerçekleştirilecektir. Lise veya üniversite öğrencileri kendi okul/kurumları adına yarışmaya katılacaklardır.

Yarışmanın kayıt işlemleri ve kayıt düzeltmeleri, 29 Şubat-29 Nisan 2016 tarihleri arasında Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün http://mtegm.meb.gov.tr ve http://robot.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanacak olan başvuru formunun elektronik ortamda doldurulmasıyla gerçekleştirilecektir.

yarismatakvimi

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.