BilgisayarEğitim Teknolojisi

Çocuklar Kendi Bilgisayarlarını Yapıp Kullansınlar

kano-pc-egitimteknolojinet (4)

Çocukların ellerine tabletleri veya laptopları tutuşturup hadi git öbür odada oyna demekten öteye gitmek isterseniz çocuklarınıza Kano bilgisayar kitini alarak çocukların hem kendi bilgisayarlarını yapmalarına olanak sağlamış olursunuz hem de çocuklara bir şeyleri yapmanın hazzını öğretmiş olursunuz.

Ülkemizdeki bilgisayar dersleri düşünüldüğünde, bence ilk bilgisayar dersi böyle bir kit ile başlamalı, kendi bilgisayarını yapan öğrenci bir şeyler yapmanın şevkiyle ardından gerek temel programlama, gerekse bilgisayar kullanımı konusunda kendi yaptığı bilgisayar üzerinde çalışmalıdır.

 


Peki bunu nasıl yapabilirim diye soruyorsanız işte Kano kişisel bilgisayar yapım seti.

Hangi parçalardan oluşmakta:

1 – Kano Yapım Kitabı
2 – Kano 8GB SD card
3 – Kano Klavye
4 – Raspberry Pi Kişisel Bilgisayar Modülü
5 – Kişisel Bilgisayar Modülü Kasası
6 – HDMİ ve Mini USB kablosu
7 – Stikerlar
8 – Güç adaptörü
9 – Wifi Alıcısı
10 – Ses Kiti

kano-pc-egitimteknolojinet (5)

 

Parçaları temin ettikten sonra artık bilgisayarı birleştirebilirsiniz. Ardından herhangi bir mağazadan almış olduğunuz bir bilgisayar gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Sadece bilgisayarı bağlayabileceğiniz bir monitöre ihtiyacınız var o kadar.

kano-pc-egitimteknolojinet (3)

kano-pc-egitimteknolojinet (6)

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.