Etkileşimli TahtaFatih Projesi

Fatih Projesi 3. Faz Yeni Etkileşimli Tahta Tanıtımı

Milli Eğitim Bakanlığı birçok okulun ve öğretmenin heyecanla beklediği yeni Etkileşimli Tahta ihalesi yaptı. 3. Faz Etkileşimli Tahta ihalesini Arçelik firması kazandı. 2018 Yılında Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesinde incelemesini yaptığımız, yetkililerden bilgi aldığımız yeni nesi Arçelik Etkileşimli Tahtalar artık okullara kurulacak. Yeni nesil tahtaların ayrıntılı incelemesini bu yazımızdan inceleyebilirsiniz. Yine de kısaca tahtalardan bahsedecek olursak Tahtanın ön plana çıkan en önemli özelliği kalibrasyon gerektirmeyen, köşelerdeki kameralar ile çalışan dokunmatik özelliğin yerine ön paneldeki Entegre Reflektörler ile dokunmatik özelliğin tahtaya kazandırılmış olması. Bu sayede dokunmatik ekran çok daha sağlıklı bir şekilde çalışabiliyor. Bunun yanında İ7 işlemcili, 16 GB Ram ( 32 GB Desteği de var ) ve 512 GB SSD hardisk ise yeni nesil özellikler taşıyan bir bilgisayar olmasının yanı sıra uzun ömürlü olarakta kullanılmasını sağlayacaktır.

Özellikle yeni açılna birçok bilim ve sanat merkezinde Etkileşimli Tahtaların olmaması büyük bir sorundu bu 3. faz ihale ile bu kurumlarda umarız tahtalarına bir an önce kavuşurlar.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Arçelik arasında ihale Süreci tamamlanmış ve imzalar atılmış durumda. bu sürecin ardından 75 gün içerisinde tahtaların kurumlara takılması şartının da olması sevindirici bir haber çünkü bir an önce okullar tahtaların kullanmaya başlarlar.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.