Eğitim Teknolojisi

Çocuklar İçin İnternet Nasıl Güvenli Hale Getirilir

Başlığımızdaki sorunun cevabını arayan birçok ebeveyn olsa da aramayan ebeveynler de olduğunu unutmamalıyız. Çünkü bir çok ebeveyn için internet halen zararsız gibi görünebilir ancak internette araştırma yapmak isteyen bir çocuk istemeden de olsa bir çok zararlı içerikle karşı karşıya kalabilir. Bu durum karşısında bir çok kişi ne yapacağını bilemez keşke daha önce önlem alsaydım diye düşünür ancak ne yapacağını da tam olarak bileme zişte tam bu durumlar için yani intenetinizi güvenli hale getirmeniz için küçük bir araç tanıtacağız. Ama ondan önce alınabilecek birkaç önlemi de sıralamadan geçmek istemiyorum.

İlgili Makaleler

Güvenli İnternet İçin alınabilecek Önlemler

Öncelikle operatörlerden güvenli internet kategorisindeki interneti seçmeniz gerekiyor bunun için internetini kullandığınız operatörün online işlemler merkezinin internet sitesine girerek ya da telefon ile arayarak çocuk – aile – standart profillerden hangisini kullanmak istediğinizi belirtiyorsunuz o kadar.  Ama şimdi gelelim evde siz farklı çocunuzuz farklı profillerde internet kullanmak istedğiniz de ne yapacaksınız ona bakalım:

Kajeet SmartSpot

Kajeet SmartSpot bir internet filtreleme aygıtıdır. Bu küçük aygıt sayesinde çocuğunuzun internetini bu cihaz üzerinden almasını sağlayarak daha güvenli bir internet ile buluşmasını sağlayabilirsiniz. Bu cihaz nasıl çalışıyor kısaca bahsetmek gerekirse; modeminizden aldığı interneti bir access point gibi çalışarak ancak filtreleyerek çocuğunuzun kullandığı cihaza aktarıyor. Böylece siz farklı çocuğunuz farklı profillerde aynı interneti kullanabiliyorsunuz.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.