Eğitim TeknolojisiEtkileşimli Tahta

Google’dan Etkileşimli Tahta Jamboard

Jamboard mobil uygulaması veya bulut destekli 55 inç'lik beyaz tahtasıyla öğrencileri yeni ve aktif yollarla öğrenmeye, ortak çalışmaya ve derse katılmaya teşvik edin.

Henüz okullara dönülemese de yavaş yavaş yüz yüze eğitimin sesleri gelmeye başladı. Okulların en önemli ihtiyaçlarından birisi de öğrencilerin hepsine birlikte bir şeyleri gösterebilmektir. Bunu çözmenin en kolay yolu ise günümüz şartlarından projeksiyonlardır. Ancak bildiğiniz üzere MEB tarafından Fatih Projesi kapsamında okullara kurulan Etkileşimli Tahtalar ile ülkemizde çok önemli bir adım atılmıştır. Bu Etkileşimli Tahtalar ( Akıllı Tahtalar ) projeksiyon yerine sınıflarda kullanılmaya başlanmış ve öğretmenler projeksiyon arama derdinden kurtulmuşlardır. USB Bellekleri ve internet ile öğrencilerine yansıtmak istediklerini göstermektedirler. Günümüzde bir öğretmenin en önemli ihtiyacı Etkileşimli Tahtalardır.

Etkileşimli Tahta sektörüne adım atan firmalardan biri de Dünyanın en büyük bilişim firması diyebileceğimiz Google’dur. Önemli görülen bu sektörün ilk öncüleri Samsung gibi firmalar iken artık küçüklü büyüklü birçok firma farklı çözüm önerileri ile piyasada yer almaktadır. Bu yazımızda Google Etkileşimli Tahta Jamboard’u inceleyeceğiz. Jamboard mobil uygulaması veya bulut destekli 55 inç’lik beyaz tahtasıyla öğrencileri yeni ve aktif yollarla öğrenmeye, ortak çalışmaya ve derse katılmaya teşvik etmek parolası ile yola çıkmıştır.

Öğrencilerinizin yenilikçi yollarla ortak çalışmasını sağlayın

Google Cloud tarafından desteklenen Jamboard uygulamasıyla öğrenciler arasındaki ortak çalışmayı ve etkileşimi güçlendirin. Tablet kullanan öğrenciler zengin düzenleme araçlarına erişerek diğer öğrencilerle veya eğitimcilerle ortak çalışabilir. Bu uygulamaya bir web tarayıcıdan bile erişebilirsiniz. Jamboard, tek bir akıllı ekrandan oluşur. Bir Google aramasında bulduğunuz resimleri hızlı bir şekilde alabilir, çalışmayı otomatik olarak buluta kaydedebilir, okunması kolay bir el yazısını ve şekil tanıma aracını kullanabilir ve ekran kalemiyle yazın ama tıpkı beyaz tahtada olduğu gibi parmağınızla silebilirsiniz.  Etkileşimli tahtanın yanında bir sunum uygulaması olan jamboard için jam’lar oluşturup dersler için kullanabilirsiniz. Hatta sizin kullandığınız tahta farklı olsa bile Jam’ler olşturup sunum hazırlayabilirsiniz.

Google Etkileşimli Tahta Jamboard’un okullarımızdaki tahtalara göre artısı bir stand üzerinde takılı olması ve istenilen yerlere taşınabilir olmasıdır. Ayrıca mobil uygulaması da öğretmenlerin kullanımını kolaylaştırmaktadır. Tahtanın yazılım ve donanım ücreti birlikte 4999 dolardan satışa sunulmuştur.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.