Dünyadan Eğitim

Afganistan’ı Eğiten Kadın

Sakine_Yakubi_egitimteknolojinet2

Ne stem ne flipped classroom ne de tabletler hiçbirini anlatmayacağım. Bu yazımda bu yıl ki Wise Eğitim ödüllerinde yarım milyon dolarlık ödülün sahibi Sakine Yakubi’den bahsedeceğim. Afganistan eğitim sistemine büyük katkıda bulunan ve 12 milyon kişinin hayatının değişmesine katkıda bulunan Sakine Yakubi’nin bu çalışmaları kendisine Dünya Eğitim Çalışmaları Zirvesi’nde WISE ödülününü kazandırdı. Ödülünü Amerakan first leydisi Michael Obama’dan aldı. Kadınları eğitmek, okullar açmak ve hayatları değiştirmek… Bunlar Sakine Yakubi’nin yarım milyon Dolarlık WISE para ödülü almasının nedenlerinden sadece birkaçı… Afgan Enstitüsü’nü kurarak özellikle kadın ve genç kızlarla ilgilenen ve ülkedeki eğitim ile sağlık koşullarını geliştirmeye adanan bir hayattan bahsediyoruz. Şimdi Afganistan’a giderek,Taliban rejimi dönemi gizlice sınıflarda eğitim veren ve şimdi özel okullar hatta hastane ve radyo istasyonu kuran Sakine Afganistanın yıldızı olmuş durumda.  ‘‘Eğitim size güç verir ve toplumda bir yer edinmenizi sağlar” sözleri Sakine’nin eğitime verdiği değeri gözler önüne seriyor. Gerçekleştirmeye çalıştığı belki de dünyanın en büyük eğitim projesini devam ettirebilmek için kazandığı parayı kullanarak yeni projeler yapmaya devam ediyor. Sakine Yakubi’yi daha iyi tanımak ve projeye destek olmak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

http://www.afghaninstituteoflearning.org/

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.