İnternet

Türk Hack Grupları

Dünya üzerinde birçok hacker grubu vardır. Türkiye’deki Hacker gruplarının web site bilgileri ve Bu hacker gruplarının neler yaptığı ile ilgili bilgileri yazının devamında bulabileceksiniz.

Hacker Grupları

Red-Hack

Cyber Warrior

Hackersdream

Turkhack team

Ay-yıldız TIM

Bu gruplar kendilerine belirli bir strateji oluşturmuş ve o doğrultuda yeri geldiğinde saldırılar yapan birliklerdir. Örneğin cyber warrior İslam Dinine karşı yapılan hakaret içerici içeriklere karşı savaş açmıştır. Bu tür içeriği olan sitelere karşı hack saldırıları gerçekleştirmektedir. Ay-yıldız TIM Türkiye aleyhtarı yayın yapan sitelere saldırmaya ve bu siteleri çökertmekle uğraşmaktadır. Bu gruplar ayrıca eğitim amaçlı çeşitli bilgileri bireylerle paylaşmaktadırlar fakat kendi içerilerine girebilmek için çeşitli sınavlara tabi olunmaktadır. Bu sınavlardan başarı ile geçenler Gruplara dahil olabilirler.

Türkiye de hacker profili şu şekilde oluşmuştur.

  • Türkiye’deki hacker/coder’ların yaşları 14 ile 45 yaş arasında değişiyor diyebiliriz ama ağırlıklı olarak 18 ile 25 yaş arasındalar.
  • Çoğu Lisede ya da Üniversite’de çeşitli bölümlerinde okuyorlar. Bu illa bilgisayarla ilgili bir bölüm olmayabiliyor.
  • Çalışan kesim de yine farklı mesleklerden çıkıyor. Örneğin; Iskorpitx bir mali müşavir. Aslinda muhasebecilere/mali konularda çalışanlara çokca rastlanılıyor. Okuyanlar arasında da, Türk hacker’ların çoğunun Muhasebe bölümünde okuduğunu not edelim.
  • Hacker’lığa yeni başlayanlar, şu anda mevcut olan Hacker gruplarındaki güvenlik açıkları ya da saldırı programlarını okuyarak, öğrenerek hacker’lığa adım atıyor.
  • Hackerların % 90’ı erkek, % 10 kadarı bayan denilebilir. Bayanlar genellikle erkek arkadaşı nedeniyle hackerlığa yaklaşan ve öğrenen tipler. Genellikle de IRC’ye takılırlar.
  • Hackerların genellikle yaşadığı bölge Marmara Bölgesi. İstanbul, Ankara Konya, Diyarbakır ilk akla gelen şehirler.
  • Hacker’lığa soyunan gençlerin büyük çoğunluğu orta ve alt gelir düzeyindeki ailelerin çocukları oluyor. Bazılarının internete erişimi bile kısıtlıyken kendilerini yetiştirmek azmi ile bu engeli de aşabildikleri ve hacker olma yolunda bilgisayar terimleri ile ingilizceyi kendi kendilerine öğrenebildikleri görülüyor.
  • Hacker’lar normal hayatta genellikle, sakin, sessiz, işinde ya da okulun da çok göze batmayan, başarılı olmasa da, başarısız da sayılmayan bir karaketr sergiliyorlar.
  • Web tasarım işinde olan Türk hacker’lar en az 1 Web programlama dilinde uzman. Diğerleri ise daha azınlık durumunda ve IRC Scripting, IRC Coder’lık ve Sistemlere saldırma, sızma gibi konularda uzman oluyorlar.
  • Hacker’lık konusunda daha farklı yollar seçen, Sosyal Mühendislik, Ters Mühendislik vb. alanlar da uzman Türk hacker’lar da bulunuyor.
  • Ayrıca, İstihbarat, Uydu ve Dinleme, Gözlem vb. dallara meraklı ve bu konularda uzmanlaşmış ya da uzmanlaşmakta olan Türk gençleri de bulunduğu biliniyor.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.