EtkinlikStem

Stem & Makers Fest/Expo Türkiye 2016

21. yüzyılın ilk yarısında özellikle gelişmekte olan ülkelerin öğrencilerini soru soran, sorgulayan, problemleri tanımlayan, inovatif düşünmeye sevk eden, girişimci ruhlu, yaşam boyu öğrenme becerilerine sahip ve topluma karşı duyarlı bireyler olarak yetiştirmeye gayret ettikleri görülmektedir. Türkiye’nin bilimsel araştırma ve teknolojik gelişme kapasitesini ve sosyal ve ekonomik kalkınmasını arttırması ve diğer ülkelerle rekabet edebilmesi için özellikle genç yaşlarda öğrencilere bu özellikleri geliştirebilmeleri için imkânlar sunması kaçınılmaz bir gereksinim haline gelmiştir. Bu sebeple yapılmaya başlanan çeşitli etkinliklerle de bilimsel araştırma ve teknolojik gelişmeler arttırılmaya çalışılmaktadır. Tübitak tarafından da son yıllarda verilen desteklerle gerçekleştirilen bilim fuar ve şenlikleri sayesinde öğrenciler ve öğretmenlerde stem eğitimleri ve maker hareketi içine dahil edilmeye çalışılmakta ve ülkenin geleceği açısından önemli bir yönde adım atılmaktadır.

İlgili Makaleler

steam-maker-egitimteknolojinet

STEAM nedir?

Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik (STEM) ve diğer disiplinler arasında bağlantılar kurulması – genellikle STEAM olarak ifade edilmektedir- bilimin sınırlarını, sanat, bilimsel araştırma ve yenilik arasındaki bağlantının yaratıcı potansiyelini içine alacak şekilde genişletmektedir. Yenilikçi yeni fikirler ve yaratıcı çözümler, çoğu zaman disiplinler arasındaki ara yüzde ortaya çıkmakta ve farklı toplumsal aktörleri kapsamaktadır. Yenilik, insanların deneyimleri, ihtiyaçları ve sorunları ile doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılıdır.

steam-maker-egitimteknolojinet2

MAKER HAREKETİ Nedir?

Maker; düşünen tasarlayan, tasarımlarını gerçekleştiren, üreten ve bunları paylaşan bireydir. Bu noktadan hareketle Maker hareketi de bireylere düşündükleri tasarımlarını gerçekleştirme imkanı sunarak tüketen değil üreten ve inovasyon ruhuna sahip bir toplum oluşturmayı hedefleyen bir yaklaşımdır.

Maker Hareketi esasında gizli makerların yıllardır gerçekleştirdiği “kendin yap” (DIY: do it yourself) akımı üzerine teknolojinin ve diğer disiplinlerin eklenmesi ile oluşmuş ve yeni gelişmeler sayesinde hızla yayılmıştır.

Yukarıda anlattığımız doğrultuda gerçekleştirilen bir etkinlik olan Stem & Makers Fest/Expo Hacettepe Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilmektedir. Bu yıl 3-4 Eylül 2016 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan etkinlik okulunu bir STEM/MAKER okuluna dönüştürmek isteyen öğretmen ve yöneticilerin yanında ilgili herkesi davet etmektedir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.