Eğitim Teknolojisi

Öğrenciler İçin Takip ve İçerik Sistemleri

Eğitimde artık yeni trend olmaya başlayan öğrenci takip siteleri ile öğrenciler okulları tarafından abone edildikleri web siteleri üzerinden tüm işlemlerini gerçekleştiriyorlar ve internet üzerindeki her türlü çalışma ve aktiviteleri kaydediliyor ve böylece öğrenci hakkında birçok bilgiye ve istatistiğe ulaşmak mümkün oluyor. Milli Eğitim Bakanlığının şu an üzerinde çalışmakta olduğu sistem de buna benzer bir sistem. Bakanlık EBA.GOV.TR sitesi ile hem öğrenciler hemde öğretmenler ile ilgili birçok bilgiye ve istatistiği ulaşabilecek. Öğrenciler sistem üzerinden birçok materyale ve intranete ulaşabilecek, bakanlık öğrencilerin hangi sitelerde ve en çok hangi materyallerle ilgilendiğini rahatlıkla görüp bunlarla ilgili değerlendirmeleri yapabilecek. Aynı durum öğretmenler içinde geçerli olacak öğretmenlerin çalışmalarını da aynı doğrultuda takip edebilecek. Sistemin en güzel özelliklerinden biri de özelleştirilmiş arama motoru olan ARA.GOV.TR olarak çünkü normal arama motorlarından arama yapmak aslında öğrenciler için farklı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Özelleştirilmiş arama motoru olan ARA.GOV.TR ile öğrenciler  direk eğitimle ilgili sonuçlara ulaşabilecek. Sistemin bir an önce aktif olması öğrenciler ve öğretmenler için çok faydalı olacaktır.

İlgili Makaleler

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.