Fatih Projesi

Vestel Tablete Uygulama Yüklemek

Bilindiği üzere Milli Eğitim bakanlığı tarafından dağıtımına başlanan 49 bin tablet Vestel tarafından üretildi ve Bakanlığın istediği doğrultuda çeşitli kısıtlamalar mevcut. Öğretmenler ve öğrenciler EBA Market dışında bu tabletlere nasıl uygulama yükleyebilirler kısaca buna değinmek istedik ve adım adım sizlere gösterelim istedik.

1- Öncelikle Farklı bir Android cihaza kurulmuş olan dosya yöneticisi  (file manager) .apk uzantılı uygulamasını edindikten sonra. (bende buraya ekleyeceğim)

( SD kart ile yükleyemeyenler S file veya başka bir file manager uygulamasını mailinize ekleyiniz ve kendinize gönderiniz ardında bu maili tabletteki tarayıcıdan açarak tabletinize kurabilirsiniz)

2- Uygulamayı SD karta yükleyerek kartı tabletinize takınız ve uygulamayı çalıştırınız.

3- Dosya yöneticisi artık tabletinizde kurulu olduğu için tabletinizin tüm dosyalarını rahatlıkla görebilirsiniz. Bundan sonra kurulum yapmak istediğiniz programların . APK uzantılı dosyalarını bularak tabletinize kurulumlarını manuel olarak yapabilirsiniz. Dosya yöneticisi sayesinde tabletinizdeki dosyaları bir bilgisayardaki gibi görüp kullanabilirsiniz, ayrıca kopyalama ve yapıştırma işlemlerini de rahatlıkla yapabilirsiniz.

4- Uygulama kurarken play.google .com üzerinden uygulamaları vestel tablete direk kuramayacağınız için bir android telefonla play.google .com marketinden uygulamaları telefonunuza kurup oradan dosya yöneticisi aracılığıyla .apk uzantılı dosyaları alıp tablete SD kart aracılığıyla yükleyip kurulum yapabilirsiniz. Bu konu üzerinde bir uygulamalı videoyu da yakında buraya ekleyeceğiz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.