Eğitim Teknolojisi

İlk Yerli 3D Yazıcıyı Test Ettik

3d-yazıcı-egitimteknolojinet3

3D yazıcılar yakın gelecekteki eğitimi şekillendirecek. Özellikle hayal edilen şeylerin anında basılabilmesi çocukların hayal güçlerinin gerçeğe yansıması, gençlerin ise anında akıllarında olanı gerçeğe dönüştürebilmesi açısından çok önemli. ülkemizde üretilen ilk 3D yazıcı olma özelliğini taşıyan zaxe ise dünya standartlarında bir 3D yazıcı. FDM baskı teknolojisini kullanan üründe ABS ve PLA türü plastikler kullanılabiliyor. Firma ayrıca 3D eğitim laboratuvarları kurulumları içinde eğitim ile içiçe. Ülkemizde üretilen bir ürün olması minasebetiyle yazıcı menüleri ve yanında gelen 3D ürünler tasarlamaya yarayan yazılımda türkçe, böyle olması da çok daha kullanışlı bir ürün olmasını sağlamış.  Test etme imkanımızın olduğu zaxe ile birde küçük bir baskı aldık basılan malzemeleri inceledik. Kalite açısından 5 yıldız alsa da diğer tüm bu yazıcılar gibi hız hala çok düşük. Umarız hızlar da zamanla artar ve istediğimiz baskıları çok daha kolay ve hızlı bir şekilde alırız. Çekmiş olduğumuz tanıtım videolarını yazımızın devamından izleyebilirsiniz.

3d-yazıcı-egitimteknolojinet

TEKNİK ÖZELLİKLER

Katman Kalınlığı / Çözünürlük 50 – 300 Mikron / 0.05mm – 0.3 mm
Baskı Teknolojisi FDM
Malzeme Discover ABS, PLA*
Baskı Alanı G 210 x D 210 x Y 230 mm
Kullanım Arayüz Dili Türkçe, İngilizce (Yakında Fransızca, Rusça)
Cihaz Boyutları G 360 x D 360 x Y 450 mm
Ağırlık 13 kg
Bağlantılar Wi-Fi (Bulut), Ethernet, USB
Hafıza 16 gb
İşlemci ARM Cortex M3, 120 MhZ
Ekran Renkli Dokunmatik Ekran
Yazılım Zaxe Desktop ( Windows, Mac OS X)

3d-yazıcı-egitimteknolojinet1 3d-yazıcı-egitimteknolojinet23d-yazıcı-egitimteknolojinet4 3d-yazıcı-egitimteknolojinet5

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.