Dünyadan Eğitim

Dubai Eğitim Sistemine Göz Atalım

Dünyadan Eğitim başlıklı yazılarımıza devam ediyoruz. Her ülkenin eğitim sistemi aslında o ülkenin geleceğini bizlere gösteriyor. Bir ülkede okulların başarısı ne oranda ise geleceği o kadar kaliteli bir şekilde inşa etme olasılığı da o denli artıyor. Ayrıca okullardaki kültürel yapı, ülkedeki gelecekte nasıl bir insan yapısı ile de karşılaşılabileceğini gösteren en büyük gösterge.

Dubai eğitim sistemine kısaca bakmaya çalışalım.

Dubai’de eğitim de ülkenin belirlediği standart bir eğitim sistemi ve müfredat yok diyebiliriz çünkü ülkedeki birçok okul kendilerinin benimsemiş olduğu farklı ülkelerin eğitim müfredatlarına göre eğitim veriyorlar. Okulların % 10 özel okul ancak devlet okulları da öğrencilerinden 5800 Türk lirasından başlayan ücretler alıyorlar. Bir bakıma eğitim tamamen ücretli diyebiliriz.

-Lisans seviyesi öğrenci sayısı % 71

-Yüksek Lisans öğrenci sayısı % 18

-Doktoralı öğrenci sayısı ise % 1 oranlarında

-Öğrencilerin % 58’i  İngiliz müfredatıyla eğitim veren okullara kayıtlı.

-Öğrencilerin % 31’i ABD müfredatıyla eğitim veren okullara kayıtlı.

-Geri kalan öğrencilerde Hindistan, Japonya ve Fransa gibi ülkelerin müfredatına tabiiler.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.