Eğitim Teknolojisi

Google Classroom ve Diğer Sanal Sınıflar

Son yıllarda adından çokça söz ettiğimiz ancak uzun süreli kullanım oranı ülkemizde çok az olan sanal sınıflar pandemi sürecinde daha fazla kullanılmaya başlandı.

Son yıllarda adından çokça söz ettiğimiz ancak uzun süreli kullanım oranı ülkemizde çok az olan sanal sınıflar pandemi sürecinde daha fazla kullanılmaya başlandı. Bu sanal sınıflardan Google Classroom sanal sınıf uygulamaları içerisinde en eskilerinden biridir diyebiliriz. Google Classroom öğrencilerimize ders içeriklerini paylaşabileceğimiz, dönütler verebileceğimiz ayrıca onlardan da cevaplar alabileceğimiz bir uygulamadır. Bu uygulamayı Google’un diğer araçları ile de birleştirdiğimizde çok daha verimli olur. Örnek vermek gerekirse Google Formları değerlendirme amaçlı ve Google Earth’ü ise ders içeriği paylaşmak amaçlı kullanabiliriz. Bunların hepsini ise tek merkezden yani Google Classroom üzerinden yönetebiliriz.

İlgili Makaleler

Diğer Sanal Sınıf Uygulamaları

Microsoft Teams

Diğer sanal sınıf  uygulamalarını incelediğimizde ise ön plana çıkan en önemli uygulama Microsoft Teams gelmektedir. Bu uygulama son güncellemeleri ile çok daha verimli bir hale gelmiş ve sadece sanal sınıf uygulaması değil ayrıca şirketlerin de kullanabileceği bir paylaşım uygulamasıdır. Microsoft Teams Google ve diğer sanal sınıflarda olmayan güzel bir özelliğe sahiptir oda canlı dersleri oluşturmayı, bu derslerin kayıtlarını aynı sayfa üzerinden yapabilirsiniz. Bu özellik öğrencilerin kullanımı için çok faydalıdır. Ancak Teams kullanımı sayfa tasarımının karmaşıklığından dolayı biraz zordur. Bu durum Microsoft ürünlerinin hemen hemen hepsinde bulunmaktadır zaten.

Class Dojo

Bir başka sanal sınıf uygulaması ise ClassDojo aslında bir değerlendirme aracı olarak başlayan uygulama artık hem bir değerlendirme aracı hem de bir sanal sınıf uygulaması haline geldi. Velileri ve derse giren diğer öğretmenleri de ekleyebileceğiniz uygulamada canlı ders desteği bulunmamaktadır.

EBA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA sanal sınıf uygulaması ise tam olarak aktif halde kullanılamasa da sonraki dönemler için hazır durumda diyebiliriz. EBA sanal sınıf uygulaması henüz kendi canlı ders uygulamasını içerisinde barındırmamakta bunun yerine Zoom uygulaması üzerinden ders yapılabilmektedir. Umarız en kısa zamanda yerli canlı ders uygulamamız da EBA’ya entegre şekilde kullanılabilir.

Sanal sınıflarda yürütülen derslerin geleneksel sınıflara göre bazı güçlü ve zayıf yönleri bulunmaktadır. Bu durumları da bu pandemi sürecinde çok daha iyi test etme imkanı bulduğumuzu düşünüyorum. Bu test sürecinde neleri geliştirmemiz ve değiştirmemiz gerektiğini gördüğümüze göre bu uygulamaların geleceği çok daha nitelikli olacak diyebiliriz. Yüzyüze eğitimin yerini tutamasalar da ihtiyaç halinde çok faydalı olduklarını hepimiz bu süreçte gördük…

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.