Eğitim TeknolojisiFatih Projesi

Fatik Projesi Alt Yapı İhalesi Sonuçlandı

FATİH projesinin alt yapı çalışmalarının ihalesi sonuçlandı. Buna göre, ihalede en az teklifi vererek Türkiye’nin batı ile orta bölgelerinin Yerel Alan Ağı ile Pasif Üyeler ve Aktif Cihazlar Kurulumu’nu Türk Telekom, 3. Kısım diye adlandırılan doğu kısmının alt yapı hizmetlerini ise Sentim Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ yapacak.
Eğitimde FATİH projesinin internet alt yapı çalışmalarına başlangıç için ilk adım atıldı. 11 Eylül’de açılan ihale turları bugün sonuçlandı. Türkiye 3 bölgeye bölünerek 3 ayrı bölge halinde ihale edildi. İhaleye toplam 6 firma katılarak, 3 bölgeye de ayrı ayrı tekliflerini sundu. İlk teklifleri 11 Eylül’de alan ihale komisyonu, firmaların son tekliflerini bugün aldı. İhaleye, Koç Sistem Bilgi ve İletişim Hizmetleri AŞ, Anel Telekom Elektrik Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ, Türk Telekom AŞ, Sentim Bilişim Teknolojisi Sanayi ve Ticaret AŞ, Probil Bilgi İşlem Destek ve Danışmanlık Sanayi Ticaret AŞ ile Topaz Telekom Yay. Rek. AŞ teklif verdi. Bugünkü ihalede firmaların 11 Eylül’de yapılan ilk ihale turundaki tekliflerin oldukça altında teklif yaptığı ve birbirlerine daha yakın fiyatları belirledikleri gözlendi. Bugün ki ilk turda 3 bölgeye de en düşük teklifi ortalama 45 milyon TL ile Probil Bilgi İşlem Dest. ve Danş. San. ve Tic. A.Ş’i verdi. Bu firmaya en yakın teklifi Anel Telekom Elk. Sist. San. ve Tic. A.Ş’nin verdi. Diğer 4 firmanın bu iki firmaya oranla daha yüksek teklif verirken, komisyon firmalara son teklifleri için 1 saatlik bir süre verdi. Firmalar, bir saatlik aranın ardından yeni tekliflerini komisyona sundu. Son turda, bir önceki turda en yüksek tefli veren Türk Telekom, 1. ve 2. Bölgelere 35 milyon ile en düşük teklifi sunarak, bu bölgelerin alt yapı çalışmalarını yapmaya hak kazandı. Diğer bir bölge olan yani Karadeniz’in doğusu, İç Anadolu’nun doğusu ve Güney’in doğu kısımlarından başlayan doğu bölgesine ise 31 milyon 763 bin 717 lira 56 kuruş veren Sentim Bilişim Teknolojisi Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. Böylece FATİH projesinin daha önce başlayan üst yapı çalışmalarının yanı sıra artık alt yapı çalışmalarına da başlanacak. İhaleyi kazanan firmalar komisyonun bu sonuçları onaylamasını bekleyecek. Yine firmalar 10 gün içerisinde ihale için itirazda bulunabilecek.
(CİHAN)

İlgili Makaleler

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.