Eğitim

Eğitim Fakültelerinde Eğitim Yöneticiliği Dersleri Olmalı

Öğretmenlik eğitiminde genellikle mesleki dersler ve genel kültür dersleri eğitim fakültelerinin müfredatlarında bulunmakta. Ancak tüm eğitim fakültesi mezunları öğretmenlik yapmıyor, mezun olduktan 1 yıl sonra stajerliği kalktığı andan itibaren okullarda eğitim yöneticiliği yapmaya başlıyorlar. Bu durum göz önüne alınarak eğitim fakültelerindeki mesleki derslerde eğitim yöneticiliği dersleri de eklenmelidir. Öğretmenlik eğitim alıp daha sonra çok kısa bir sürede eğitim yöneticiliğine geçenler okullarda çok sıkıntılı durumlar oluşturabiliyorlar bu sıkıntılı durumların ortadan kalkabilmesi için mutlaka eğitim fakültelerine eğitim yöneticiliği ile alakalı dersler konulmalı.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.