Eğitim Teknolojisi
Trend

Öğretmenler İçin Önemli 6 Eğitim Teknolojisi Aracı

Öğretmenler İçin Önemli 6 Eğitim Teknolojisi Aracı

Okullar Mart ayı itibari ile bazı kademeler ve bazı şehirlerde açılmaya başladı ancak pandemi henüz tam anlamıyla bitmedi ve bu durum halen öğretmenlerin uzaktan derslerin devam edeceği anlamına geliyor. Bu sebeple sizlere öğretmenlere bu süreçte faydalı olabilecek hatta normal eğitime veya hibrit eğitime geçtiğimizde bile öğretmenlik deneyiminizi şekillendirip güçlendirecek 6 Eğitim Teknolojisi aracını anlatmak istiyorum.

1- Google Drive

Çoğunuzun onu zaten kullandığını biliyorum ama kullanmayanlar için kesinlikle çok şey kaçırıyorsunuz. Google Drive, oluşturmak, düzenlemek ve paylaşmak için kullanabileceğiniz entegre bir güçlü araçlar paketi sunar: birkaçını belirtmek için belgeler (Google Dokümanlar), sunular (Google Slaytlar), çizimler (Google Çizimler), formlar (Google Formlar). Benim görüşüme göre, Google Drive araçlarının gücü basitlikleri, erişilebilirlikleri ve kullanışlı olmalarıdır. Birbirlerine entegre olmaları, onları eğitim alet çantanızda bulunması için ideal Eğitim Teknolojisi araçlarından birisi yapıyor.

2- Video Konferans Araçları

Video konferans aracı olarak yaygın şekilde zoom kullanılsa da Microsoft Teams ve Google Meet gibi araçları da deneyimleyebilirsiniz çünkü 40 dakikalık süre ve kişi sınırı gibi durumlarla uğraşmanızı engelliyor. Ayrıca zoom da ücretli olan oda özelliği de bu uygulamalarda ücretsiz şekilde kullanılabilir. Daha ayrıntılı yazımızı ise buradan okuyabilirsiniz.

3- İşbirliğine Dayalı Etkileşimli Tahta

İlgili Makaleler
İşbirliğine dayalı beyaz tahta, öğrencilerin çevrimiçi ortamda ve sınıfta anlamlı öğrenim deneyimleriyle aktif bir şekilde ilgilenmelerini sağlamanın en iyi yollarından biridir. Bu konuda şiddetle tavsiye ettiğim araçlardan biri Google’ın Jamboard’udur . Gerçek zamanlı olarak çizim yapmak, karalamak, not almak ve çizim yapmak için kullanabilirsiniz. Ayrıca, bir video görüşmesinde canlı olarak beyaz tahta yapmanıza olanak tanıyan (kullanmanız durumunda) Google Meet ile entegre edilmiştir. Google’ın Jamboard ile ilgili ayrıntılı yazımıza ise buradan ulaşabilirsiniz.

4- Ekran Kaydedip Yayınlama

Ekran video kaydı, pandemi ortamında ve sonrasında zorunlu olan bir başka önemli dijital beceridir. Bunu, öğrencilerinizin belirli bir aracı nasıl kullanacaklarını öğrenmelerine yardımcı olmak için, bir konuyu kısaca anlatmak için veya öğrencilere ev ödevlerine çözüm bulmak için adım adım kılavuzlar oluşturmak vb. İçin kullanabilirsiniz. Screencastify’ın yanı sıra , Loom kesinlikle en kolay ve pratik ekran video kaydı aracı sizin için tavsiye ederim. “Araç çok basit ve kullanımı kolaydır ve en önemlisi, Gmail, Google Dokümanlar, Dropbox ve daha pek çok hizmetle entegre edilmiştir.

5- Değerlendirme Araçları

A-Flipgrid

Flipgrid, öğretmenlerin ve öğrencilerin (ve ebeveynlerin) zengin ve etkileşimli öğrenmeye katılmasına olanak tanıyan mükemmel bir video tabanlı tartışma platformudur. Flipgrid’in çalışma şekli basit ve kolaydır. Bir öğretmen olarak, öğrencilerinizle tartışmak istediğiniz bir konuyu seçebilir ve öğrencilerin kısa video klipler kullanarak cevaplayacağı tartışma istemleri gönderebilirsiniz. Ayrıca konukları tartışma topluluğunuza katılmaya davet edebilirsiniz. Katılımcılar birbirlerinin girdileri hakkında yorum yapabilir ve geri bildirimde bulunabilirler. Konu fikirleriniz tükenirse, Flipgrid size ilham verecek binlerce ders, eğitim etkinliği ve konu fikirleri sunar.

B-Kahoot

Kahoot aşağı yukarı Flipgrid gibi çalışır. Ayrıca, canlı interaktif tartışmalar ve öğrenme oyunları aracılığıyla biçimlendirici değerlendirmeler yapabileceğiniz bir platform sağlar. Sınıfınız için bir kahoot oluşturabilir ve öğrencilerinizi tartışmaya davet edebilirsiniz. Kahoot’unuza çeşitli türde sorular ekleyebilir, slaytları içe aktarabilir, elektronik tabloları içe aktarabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Değerlendirme araçlarından kahoot’un çocukların ilgisini daha çok çektiğini söyleyebilirim.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.