Eğitim TeknolojisiStem

Yeni Stem Materyali Lego WeDo

Küçük yaşlardan itibaren legolarla oynamayı çok seven çocukların artık legolar ile gerçek hayat projeleri ile mühendislik, teknoloji ve kodlama gibi yeteneklerde kazanabilmeleri açısından çok önemli bir set olan Lego Wedo seti çocukları bilimin heyecanıyla tanıştıran  ve öz güvenlerini geliştiren eşsiz bir öğrenim aracıdır. Hacettepe Stem konferansında bir atölye çalışmasında bizzat deneyimleme imkanı bulduğum Lego Wedo öğretmenler için de çok önemli deneyimler sunuyor. Farklı öğretim, yöntem ve tekniklerini kullanmayı çok seven öğretmenler wedo ile öğrencilerin el ve beyin koordinasyonunu da işin içine katarak çok verimli bir öğretim sunmuş olacaklar. Deneyimlerim sonucunda yapılışı ve kodlaması oldukça kolay olan wedo setini her tür branştan öğretmen ve öğrenciler rahatlıkla kullanabileceklerdir.

lego-wedo-egitimteknolojinet-3

Wedo Tufts Üniversitesi ve MIT media lab işbirliği ile geliştirilen özellikle ilkokullar için müfredatlara uyumlu bir etkinlik setidir. Öğrencilerinin meraklarını uyandıran, fen ve bilim alanlarında gelişmelerini sağlayan, gerçek hayat projeleri ile mühendislik, teknoloji ve kodlama deneyimleri sunan bir yaparak öğrenme aracıdır.

lego-wedo-egitimteknolojinet-2

Dünyanın dört bir yanından öğrencilerin kullanmış olduğu lego eğitim setlerinin ülkemizde kullanılabilmesi için en büyük engel fiyatlarıdır. Çünkü dolar bazlı gelen ürünler aslında yurt dışında fiyatları çok artmasa da ülkemizdeki kurların çok yükselmesinden dolayı 250 dolar olan yurt dışı fiyatı ülkemizde neredeyse 100 TL’yi buluyor. Eğitim için gerekli indirimler yapılarak bu ve benzer eğitsel materyallerin özellikle son yıllarda artan stem uygulamaları için gerekli materyallerin fiyatlarının daha ekonomik olması kullanımlarını daha da arttıracaktır.

imag0079 imag0080 imag0081 imag0082 imag0083 imag0084

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.