EğitimEğitsel Oyun

Grup Zeka Oyunları

Bir önceki yazımız da Bilimsel araştırmaların ortaya sonuçlar incelendiğinde zeka oyunlar bir bireyin zekası üzerinde ortalama % 10’luk bir paya sahip bu sebeple çocuklar ile zeka oyunları oynamak ya da onları zeka oyunları oynamaya teşvik etmek çok önemlidir şeklinde zeka oyunlarının önemine değinmiş ve 5 adet zeka oyunu hakkında bilgi vermiştik. Bu yazımızda ise bireysel oyunlardan ziyade grup halinde oynanabilecek oyunlara yer vermek istiyoruz. Bu oyunlar ayrıca öğretmenlerden tarafından sosyal etkinlikler gibi derslerde ve seçmeli akıl oyunları derslerinde de oynatılabilecek türden oyunlar.

1- Koridor

Koridor Zeka Oyunu yüksek düzeyde strateji ve akıl oyunudur. Okullarda akıl oyunu setleri içerisinde yerini almış bir settir.
Birçok uluslararası ödül kazanan koridor Zeka Oyununu birden çok oyuncu oynayabilir. Kazanımlar: Stratejik düşünme, mantık yürütme, problem çözme

koridor-zeka-oyunu-egitimteknolojinet

2- Abalone

Abalone altı köşeli ve altmış bir delikten oluşan bir yüzeyde, küre şeklinde olan on dört adet beyaz ve on dört adet siyah taşla oynanır. bahis siteleri Mermer taşlarla yapılan sumo güreşi diye de özetleyebileceğimiz oyunda amaç rakibin altı taşını oyun alanının dışına atmaktır. Sınırsız kombinasyona sahip bir zeka oyunu olmasının yanında öğrenilmesi de çok kolaydır. Ayrıca mermer taşlar oyuncuları fiziksel olarak da rahatlatır. ( wikipedi)

abalone-egitimteknolojinet

3-Gobblet

Oyunun Amacı Size ait 4 bardağı yatay, dikey veya çapraz olarak tek sıra halinde dizmek. Hazırlık Oyuncular seçtikleri renkteki kaçak iddaa gobbletleri iç içe koyarak 3 bardak kümesi oluşturur. Başlangıçta yalnızca en büyük gobbletler gözükür. Bu kümelere dış kümeler denir.

gobblet-egitimteknolojinet

4- Q Bitz

Q-bitz görsel çevikliğinize meydan okuyan bir oyundur. 3 farklı görsellik içermesinden dolayı çoklu oyunlar için mükemmel bir seçenektir. İlk turda oyuncular küplerini kullanarak oyun kartları üzerindeki desenleri yeniden yapmaya çalışırlar. Kim deseni tamamlarsa kartı alır.

q-bitz-egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.