Eğitim

Fatih Projesi Zirvesi İncelemesi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 3. sü düzenlenen Fatih Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi Bu yılda geniş katılımla gerçekleştirildi. Eğitim alanındaki birçok çalışanı bir araya getirmesi açısından çok önemli olan bu zirve bundan sonra çok daha geniş katılımlı olarak yapılabilir. Zirvenin bu yıl ki konu başlıkları yine Eğitim Teknolojileri temalıydı. Uluslararası misafirlerinde katıldığı zirve için gelecek yıl eğitim teknolojileri alanında çok daha etkili isimler getirilirse çok daha faydalı olablilir kanaatindeyim. Bu yıl zirve programını incelediğimde bazı çalışmaların katılımcıları daha çok öğretmenlerin olduğu zirve için çok da uygun olmadığını düşünüyorum. Çünkü zirveye katılıp tekrar illerimize döndüğümüzde bizlerde kalıcı izler bırakacak ve bu izleri takip edip ortaya birşeyler çıkaracak çalışmaların zirvede olması bence çok daha mantıklı örneğin üniversitelerden olsun öğretmenlerden olsun önemli çalışmaları görmek çok daha faydalı ki genellikle öğretmenler tarafından yapılan çalışmalar çok daha uygulanabilir oluyor çünkü bizzat öğrencileri ile deneyimlemiş ve gelmiş bize aktarıyor. Bu sebeple aşağıda zirve programından aldığım bazı örnek çalışmalar Fatih Projesi Zirvesi katılımcıları için hiç de faydalı değil ve bunların sunulması gereken yer de Fatih Projesi Zirvesi değil bence.

  • Öğretmenlerin teknolojik ve pedogojik alan bilgisi özgüvenlerinin incelenmesi
  • Bilgisayar ve öğretim teknolojileri eğitimi bölümlerinin sorunlarının analizi ve çözüm önerileri
  • Kitlesel açık çevrimiçi ders veren öğretmenlerin deneyimlerinin incelenmesi
  • Öğretmenlerin bilgisayar tutumlarına ve eğitsel internet kullanımı özyeterlik inançlarına fatih projesinin etkisi
  • Anadolu üniversitesi kampüs sistemi geçiş süreci
  • Anadil Türkçe’nin yabancı dil  olarak öğretimi için uzaktan öğrenme modüllerinin içerik tasarımı
  • Fen bilimleri öğretmenlerinin sosyal medyada paylaştığı soruların incelenmesi

Bu tip çalışmalar öğretmenlerde nasıl bir farkındalık yaratabilir ki böyle bir zirvede sunuluyor. Çok daha akademik olan bu çalışmalar yerine tüm öğretmenleri kapsayan çalışmaların, atölyelerin bu zirvede yer alması gerekir. Umarım gelecek yıllarda faydalı bu aktivitenin öğretmenlere ve eğitime çok daha fayda getirmesi umuduyla.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.