Eğitim Teknolojisi

Parmak Okuyucu

Ünlü amerikan üniversitesi MIT tarafından geliştirilen parmak okuyucu özellikle görme engelliler için engelleri kaldıran bir proje. Ayrıca okuma yazma bilmeyenler ve yabancı dil öğrenmeye çalışanlar için doğru telaffuzu öğrenebilme adına çok faydalı bir ürün. Projede hedeflenen bir sonraki aşama ise herhangi bir dildeki yazıyı siz parmaklarınızla üzerinizden geçtikçe size kendi dilinizde çeviri yapması. Çok daha farklı amaçlar için kullanılabilecek ürünün araştırma ve geliştirme çalışmaları devam etmektedir.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.