Eğitim Teknolojisi

Amazon’dan Çocuklar İçin “Söyle Alexa”

Dünyanın en büyük online alış veriş mağazası yakında ülemizde de satışlara başlayacak ancak hem üretip hem de satmış olduğu ilginç ürünler ile şimdiden birçok Amazon severi heyecanlandırıyor. Alexa işte böyle bir ürün çocuklar için özel olarak tasarlanmış olan üründe çocuklar Alexa’ya istedeiklerini sorabiliyorlar ve Alexa da çocuklara internetten elde ettiği en uygun cevapları sesli olarak anlatıyor. Örneğin “Güneşin Dünyaya olan uzaklığı nedir?” işte bu soruya sesli olarak cevap verme yeteneği olan Alexa saatin kaç olduğu? hava durumu gibi birçok yardımcı bilgiye de ulaşıp sesli olarak cevap verebiliyor. Şu an için Türkçe desteği olmasa da Türkiye de satışlara başlayacağını düşünürsek en yakın zaman da Türkçe desteği gelir diye düşünüyoruz. 79.99 Dolarlık fiyatı ise Dünya standartların da bu tip bir ürün için çok uygun ancak Türkiye de dolar kuru düşünüldüğünde fiyatın biraz güncellenmesi gerekecek gibi.

İlgili Makaleler

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.