Eğitim

Skype’tan Eğitim Amaçlı Sınıflar

Skype dünyanın her yerindeki öğretmenler ve öğrencilerin ortak projeler için birbirlerine erişebilmesini sağlamak amacıyla bir platform oluşturdu. Skype in the classroom ( Skype Sınıfta), Skype’ı öğrencilerini eğitmek için kullanan ve sayıları gittikçe artan öğretmenler için onlara danışarak oluşturulmuş ücretsiz küresel bir topluluk.  Öğretmenler bu aracı diğer öğretmenleri bulmak ve işbirliği yapmak veya kardeş sınıflar ve konuk konuşmacılar bulmak için kullanabiliyorlar.
“Skype Sınıfta” öğretmenlerin, yaş, eğittikleri gruplar, ülke, şehir, ilgi alanları gibi arama kriterlerine göre kendileriyle aynı düşüncelere sahip diğer öğretmenleri ve projelerini bulmalarına yardım eder. Ayrıca eğitim kaynakları kolaylıkla bulunabilir ve paylaşılabilir.

Geçmişte birçok öğretmen için sınıfta Skype kullanmanın en büyük zorluğu iletişim kurmak için benzer sınıfları bulamamalarıydı. Skype Sınıfta öğretmenleri çevrimiçi ortamda bir araya getirmek ve fikir alışverişi yapabilmek için çözüm sunuyor.

Artık dünyanın dört bir yanında her gün daha fazla öğretmen öğrenmeyi daha eğlenceli, etkileşimli ve akılda kalıcı hale getirmek için Skype kullanıyor. Yabancı dil çalışmalarından, coğrafya derslerine, sanal saha gezilerinden yabancı bir ülkeden katılan uzman konuşmacılara Skype Video öğrencilerin sınıftan bile çıkmadan yeni kültürleri, dilleri, fikirleri keşfetmesi için kolay bir yol sunuyor. Ayrıca öğretmenler sadece bilgi alışverişinden daha fazlasını yapmak, uzmanlıklarını ve yetkinliklerini sistematik olarak artırma imkânı buluyorlar.  Ayrıca fikirlerini paylaşan ve diğer meslektaşları ile işbirliği yapan öğretmenler daha olumlu öğrenci-öğretmen ilişkisi kurduklarını belirtiyorlar.

Aralık ayından beri deneme aşamasında olan platform şimdiden 99 ülkeden 3900’den fazla öğretmenden oluşan bir topluluğa sahip. Kara Cornejo, ABD Missouri’de 5inci sınıf öğrencileri okutan ve heyecanlı bir Skype kullanıcısı olan Kara Cornejo, platforma katıldığı ilk gün uluslar arası bir meteoroloji projesi için dünyanın farklı yerlerinden beş okula ulaştı. Kara “ Skype Sınıfta ortak proje geliştirme amaçlı uygun öğretmenlerle buluşmak ve normalde asla getiremeyeceğiniz isimleri sınıfa getirmek için inanılmaz bir kaynak” diyor.

Sınırsız sınıflar oluşturmak ve öğrencilerin diğer kültürleri tanımasını sağlamak amaçlı geliştirilmiş “The Global Learning Exchange” programı 4 yıldır Skype’ı benzersiz bir biçimde kullanıyor. Kurucu ortaklardan Manuel Rose Delema  “Singapur’da bulunan Jurong West ilkokulu ve California, ABD’de bulunan Bill Williams ilkokulu düzenli olarak gerçekleşen değişimler, her iki okuldan 260 öğrencinin birbirleri ile iletişim kurmasını ve öğrenmenin önündeki coğrafi engelleri kaldırmasını sağladı “diyor. “Skype öğrenmeyi eğlenceli ve cazip hale getirdi. Çocuklar  ‘global’ arkadaşları ile görüşmek ve sorular sormak için sabırsızlanıyor”.

Benzer şekilde Skype,  Fransa’nın Lille kentindeki Lakanal okulundaki 9-10 yaşındaki öğrencilerin Kanada Prince Eduard Island’daki yaşıtları ile iletişim kurması için kullanıyorlar. “ İlk görüntülü görüşmeyi organize etmeden önce öğrencilerimiz mektup ve e postalarla yazışarak iletişim kuruyorlardı. Ancak iletişimlerini geliştirmek için iki sınıfı yüz yüze getirmeye karar verdik” diyor Lakanal Okulu’nun öğretmeni Christophe Fetat. “ Sonuç inanılmazdı. Öğrenciler farklı konuları tartışmakta çok istekliydiler. Fikir alışverişi ve farklı kültürlerin sınıflara taşınması için gerçekten çok kolay ve etkin bir yol.”

Skype CEO’su Tony Bates “Skype için en önemli amaç iletişimin önündeki engelleri kaldırmak ve kullanımı kolay ve uygun fiyatlı bir teknoloji ile tüm dünyada sohbeti mümkün kılmak” diyor. “Skype Sınıfta aynı ilgi alanını paylaşan ve teknolojiyi sınıflarında yaratıcı bir biçimde kullanmak isteyen belirli bir topluluk için geliştirildi. Öğretmenlerden aldığımız olumlu geri bildirimlerle siteyi onların ihtiyaçlarına cevap verecek ve dünyanın her yerinden öğrencilerin hayal bile edemeyecekleri şekilde birlikte çalışmalarını sağlayacak şekilde geliştirmek istiyoruz.”

Skype Sınıfta topluluğuna katılmak için öğretmenlerin tek yapması gereken,:

1) Skype hesap bilgileri ile education.skype.com ‘a kayıt olmak.

2) İlgi alanlarını, yaşadıkları yeri ve eğitim verdikleri yaş grubu bilgileriyle profillerini yaratmak.

3) İlgi, ihtiyaç veya yetkinliklerine uygun öğretmen veya kaynakları bulmak için dizini incelemek.

Skype Sınıfta kayıtlı üyelerine özel bir topluluk. Öğretmenler bağlantı kurmak istedikleri kişiye ulaştıklarında site üzerinden mesaj atabilir veya Skype kişi listelerine ekleyebilirler.

kaynak:califone.com

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.