Eğitim TeknolojisiFatih Projesi

Zenginleştirilmiş Kitap (Z-Kitap)

F@TİH projesi çerçevesinde öğrencilere verilecek olan tablet bilgisayarların içeriği ‘zenginleştirilmiş kitap’ yani z-kitap ile geliştirdi. Z-kitap ile öğretmenler gerekli durumlarda öğrenciler ile anında iletişime geçebilecek. Talim ve Terbiye Kurulunca onaylanarak okutulan ders kitapları, öğretim programları esas alınarak hazırlanan z,kitap, animasyon, video, ses, fotoğraf, harita, grafik, tablo, simülasyon gibi öğelerle de destekleniyor. Öğrencinin z-kitap ile dijital ortamda tüm ders içeriklerine ulaşabilmeleri sağlanacak. Bakanlık, z-kitap ve e-içerik uygulamasını hazırlayan üretici firmaların kriterlerini de belirledi. Bakanlığın kriterlerine göre z-kitapta Türkçe, doğru ve etkili kullanılacak. Yazı karakterleri ve boyutu, yoğunluk, renk, boşluk, hizalama özellikleri açısından sınıf düzeyine uygun, kolay okunabilir ve anlaşılır, konuların görseli iseilgi çekici olacak. Z-kitapta yer alan videoların süresi 30 saniye ile 6 dakika arasında olacak; canlandırmalar animasyon ilkelerine uygun şekilde hazırlanacak. Örneğin, yürüme animasyonunda ayak hareketleri uyumsuz olmayacak. Z-Kitap örneği incelemek isteyenler e-kitap.meb.gov.tr sitesinde inceleyebilirler.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.