Eğitsel Oyun

Çocuklar İçin Aktivite Tahtası Yapmak

Çocuklar İçin Aktivite Tahtası

Küçük çocuklar bazen ebeveynlerinin biraz da olsa dinlenmelerine izin vermez. Özellikle 1-3 yaş arası çocukların ilgi süresi çok kısa ve ayrıca bu yaş çocukların çevrelerini keşfetme isteklerinin çok fazla olması sebebiyle bir yerde durmaları da çok zor. İş böyle olunca gece bile uyumaya imkan bulamayan ebeveynlerin az da olsa dinelenebilmeleri için tasarlayabilecekleri aktivite tahtası örneklerini bu yazımızda sizlerle paylaşmak istyoruz.

İnternette bir çok örneğini görebileceğiniz üzere kendi çocuklarınızın ilgi duyduğu oyuncaklar, renkli eşyalar, ses çıkaran eşyalar ve ışıklı parçaları da ekleyerek kendi aktivite tahtanızı oluşturup çocuğunuzun başında kaliteli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için çevresi ve yüzeyleri düzeltilmiş ve verniklenmiş bir tahta kullanabilirsiniz. Bu tahtaya kendi takabileceğiniz eşyaları yerleştirdikten sonra bazı elektronik parçalar takmak isterseniz ya internetten yardım alın yada anlayan bir arkadışınızdan yardım alabilirsiniz. Örneğin mesafe sensörü yerleştirerek çocuğunuzun elini yaklaştırdığında ses çıkaran veya ışığı yanan bir materyal yerleştirebilirsiniz. Paylaştığımı aktivite tahtası örneklerini inceleyerek kendi tasarımlarınızı yapabilirsiniz.




Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.