Eğitim Teknolojisi

Öğretmenler İçin Google Sınıf Uygulaması

Classroom, öğretmenlerin zamandan tasarruf etmelerine, sınıflarının düzenli kalmasını sağlamalarına ve öğrencilerle iletişimin iyileştirilmesine yardımcı olması için Google Apps Eğitim Sürümü öğretmenleriyle birlikte tasarlanmıştır. Bu uygulama şu an için tüm öğretmenlerin kullanımına açık değil sadece Google Apps Eğitim Sürümü hesabı olanlar Gmail, Drive ve Dokümanlar’ı da kapsayan ücretsiz verimlilik araçları paketi olan Classroom’u kullanabilir.

İlgili Makaleler

google-classroom-egitimteknolojinet3

Bir Google Dokümanının kopyasını her bir öğrenci için otomatik olarak oluşturma gibi zaman kazandıran özelliklere sahip olan Classroom, öğretmenlerin basılı olmayan ödevler oluşturmasına ve toplamasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır. Bu ürün ayrıca, herkesin düzenli halde kalmasını sağlamak üzere her bir ödev ve öğrenci için Drive klasörleri de oluşturur.

google-classroom-egitimteknolojinet4

Öğrenciler, Ödevler sayfasından teslim tarihi gelen ödevleri takip edebilir ve tek bir tıklamayla çalışmaya başlayabilir. Öğretmenler, çalışmasını tamamlayan veya tamamlamayan öğrencileri hızla görebilir ve Classroom’dan ayrılmadan doğrudan gerçek zamanlı geri bildirimler sağlayıp not verebilir.

Sınıflar için yararları

Kurulumu kolay Öğretmenler, öğrencileri doğrudan ekleyebilir veya katılmaları için sınıflarıyla bir kod paylaşabilir. Kurulum yalnızca birkaç dakika sürer.

Zaman kazandırır Basit ve kağıtsız ödev akışı öğretmenlerin, ödevleri tamamen tek bir yerden hızlıca oluşturmasına, incelemesine ve onlara not vermesine olanak tanır.

Düzeni artırır Öğrenciler tüm ödevlerini ödevler sayfasında görebilir ve tüm sınıf materyalleri Google Drive’da klasörlere otomatik olarak yerleştirilir.

İletişimi geliştirir Classroom, öğretmenlerin hızlı bir şekilde duyuru göndermesine ve sınıf tartışmaları başlatmasına olanak tanır. Öğrenciler kaynakları birbirleriyle paylaşabilir veya akıştaki sorulara cevap verebilir.

Uygun fiyatlı ve güvenli Diğer Google Apps Eğitim Sürümü hizmetlerimiz gibi Classroom da reklam içermez, içeriğinizi veya öğrenci verilerini hiçbir zaman reklam amaçlarıyla kullanmaz ve okullar için ücretsizdir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.