Eğitim TeknolojisiStem

Bir STEAM Materyali Dough Universe

Stem ( Bilim Teknoloji Mühendislik ve matematik )  ve Steam  ( Bilim Teknoloji Mühendislik Sanat ve Matematik ) arasındaki fark kelimelerden de göreceğiniz gibi sadece A harfi ancak gerçekte A harfinin ifade etmiş olduğu ART yani sanat teknoloj ile birleştiğinde gerçekten çok farklı ve eğlenceli etkinlikler ortaya çıkıyor. Stem çok daha etkili bir şekilde eğitim sistemlerini etkilese de Steam da mutlaka eğitimin içerisinde olmalı.

İlgili Makaleler

Bu yazımızda kısaca bahsedeceğimiz materyal bir Steam materyali aslında neden mi? Çünkü Stem etkinliklerine ek olarak sanatsal faaliyetleri de ekleyerek küçük yaş grubu çocuklar için çok faydalı eğitici bir materyal ortaya çıkmış. Dough Universe oyun hamuru ve çeşitli elektronik bileşenleri bir araya getirerek çocukların oyun hamuru ile yaptığı çeşitli parçaları canlandırıyor. İletken oyun hamuru güç kaynağından dağılan gücü hoparlör, led lambalar ve butonlara ulaştırabiliyor. Ayrıca akıllı cihazlar için geliştirilmiş uygulama da çocuklara yön veriyor. Özellikle okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocuklar için çok eğlenceli olabilecek olan elektronik oyun hamuru diyebileceğimiz Dough Universe’ın fiyatı ise 45 eurodan başlıyor.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.