Eğitim Teknolojisi

Smart İnteraktif Masa

Öğrenmeyi ve eğlenceyi birleştiren SMART Masa küçük öğrencileri cezbeder.SMART Masa ilk çoklu dokunmatik ve çoklu kullanıcılı interaktif öğrenim merkezidir.Birden fazla öğrenci aynı anda masanın yüzeyini dokunarak kullanabilir.SMART Masa’nın arayüzü minik öğrencilerin kullanımı için çok basit tasarlanmıştır. Smart Özelikleri ve videosunu yazımızın devamında bulabilirsiniz.

Çoklu dokunmatik yüzey
Birçok öğrenci aynı anda kullanabileceği için SMART Masa, işbirliğini teşvik eder. Çoklu dokunmaya imkan sağlayan SMART’ın patantini aldığı DViT™ (Digital Vision Touch) teknolojisidir. SMART Masanın ekranı da harika görüntü verecek şekilde dizayn edilmiştir.
Öğrenciler için kolaylık
SMART Masa’nın basit ve sesli komutlar içeren arayüzü sayesinde yeni başlayan öğrenciler bile sorunsuz bir şekilde kullanırlar.Küçük çocuklar için, dokunarak nesneler üzerinde oynamak çok doğal bir olaydır.SMART Masa bu doğallığı sunar:öğrenciler nesneleri kaydırabilir, büyütüp küçültebilir veya fırlatabilirler.
Öğretmenler için kolaylık
SMART Masa’yı çalıştırın ve dersinizi verin. Hazır aktiviteleri veya düzenlenmiş hallerini kullanın. SMART Masa Mac ve Windows işletim sistemleriyle çalışır. Güç düğmesi Masa’yı kolayca çalıştırmanızı sağlarken kapamaya izin vermez.Böylece öğrencilerin düğmeye basarak kapatma ihtimali olmaz. SMART Masa ile birlikte gelen USB bileklik bir bellektir ve bilgisayarınızla Masa arasında dosya trasferini sağlar.
SMART Masa Araç kiti
SMART Masa Araç kiti bilgisayarda çalışan ayrıca bir uygulamadır.Bu kit sayesinde SMART Masa uygulamaları indirebilir, onları yeniden düzenleyebilir,SMART Notebook yazılımındaki galeriyi de kullanarak cazip içerikler hazırlayabilirsiniz. SMART Masa üzerinde kullanmadan önce bilgisayarınızda ön izleme yapabilirsiniz.SMART Masa Araç kiti 50’ye kadar uygulamayı destekler.
Düzenlenebilir aktiviteler

SMART Masa değişik uygulamalarla birlikte gelir. Anonim olan bu uygulamalar dersinizin ihtiyacına göre düzenlenebilir. Daha fazla aktiviteler kaynak web sayfasından indirilebilir. Bu aktiviteler SMART Notebook dersleriyle ve SMART Response soru setleriyle uyumludur. Yeni aktiviteler ve uygulamalar düzenli olarak eklenmektedir. SMART Masa uygulamaları aşağıdakileri içerir:

  • Multiple choice -Öğrenciler cevaplarını merkezdeki bir alana sürükleyerek gösterirler
  • Hot Spots – Öğrenciler belli bir diyagram üzerindeki kısımlar üzerine doğru etiketleri sürüklerler
  • Hot Spaces – Öğrenciler parçaları gruplar halinde dizerler
  • Paint – Öğrenciler renk ve efekt seçerek parmaklarıyla dokunarak boyama yapabilirler
  • Media – Öğrenciler resim ve videoları sürükleyebilir ve büyüklükleriyle oynayabilirler
  • Addition – Öğrenciler beraberce matematik problemlerini çözerler
  • Puzzle – Öğrenciler beraberce tangram tarzı bulmacaları çözerler
  • Addition Plus – Öğrenciler görsel nesneler kullanarak matematik problemlerini çözerler
Üçüncü parti uygulamalar
SMART Masa’nın uygulamalar koleksiyonu giderek artıyor. Vektor Forms tarafından üretilen Image Reveal uygulamasında bloklar üzerinde yazan sorular cevaplandığında arkada gizlenen cevap ortaya çıkmaktadır. Kendi ürettiğiniz uygulamaları siteye ekleyerek başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Öğretmen arayüzü
Öğretmen arayüzünde ses düzeyini ayarlayabilirsiniz,bir aktivite için gereken öğrenci sayısını değiştirebilirsiniz,SMART Masa Araç kitini indirebilirsiniz veya kendi aktivite kütüphanenize ulaşabilirsiniz.
İşbirliğini teşvik eder
SMART masa’nın uygulamaları ve aktiviteleri münazara yoluyla işbirliğini, beraber problem çözümünü ve konsensüs sağlanmasını teşvik eder.Öğrenciler doğru cevaplar verdiklerinde sesli olarak ve görsel simgelerle tebrik edilirler.
Esnek öğrenimi sağlar
SMART Masa ilköğretim sınıfları için ideal bir öğrenim merkezidir. Küçük grup eğitimi veya tüm sınıf eğitimi arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz.
Diğer SMART ürünlerini tamamlar

SMART Masa, SMART Board interaktif tahta ve SMART Döküman Kamerası için tamamlayıcıdır.Ayrıca WiFi özelliği sayesinde SMART Sync sınıf yönetim yazılımıyla da beraber çalışır (sadece Windows işletim sisteminde).Bu tamamlayıcı veya uyum özelliği size farklı ürünlerle verimli çalışma esnekliği sağlar. Aşağıda bazı örnekleri bulabilirsiniz:

  • Bilgisayarınıza indirdiğiniz içeriği SMART Masa üzerinde kullanabilirsiniz
  • SMART Sync kullanarak SMART Masa içinde bulunan Paint ve Media uygulamalarının ekran görüntülerinin çıktısını alabilirsiniz
  • SMART Sync yardımıyla aktivite ekranlarını küçük resimler halinde bilgisayarınızın masaüstünde görebilirsiniz
  • SMART Sync kullanarak herhangi bir aktivite ekranını bir interkatif tahta üzerine yansıtabilirsiniz
  • Uygulamaları ve aktiviteleri bilgisayardan Masaya bir USB kablosuyla veya SMART Sync yardımıyla atabilirsiniz
Otomatik güncellemeler
SMART Masa Araç kiti içindeki SMART Ürün Güncelleme sayesinde otomatik olarak güncellemeleri denetleyebilirsiniz.Donanımınızı yenilemenize gerek yoktur; yeni güncellemeleri destekleyecektir.
Dayanıklı
SMART Masa sağlamdır ve bakımı kolaydır. 200 lb. (90.7 kg) a kadar ağırlığa dayanır. Yüzey, çizilmelere ve suya karşı dayanıklıdır.Herhangi bir alkolsüz camsil ile temizlenebilir. Projektör ve bilgisayar kilitli kabin içinde muhafaza edilmiştir.
Mobil
SMART Masa tekerlekli olduğu için bir yerden başka bir yere taşınması kolaydır. Taşımadan önce güç kablosu çıkartılır.
Ses
SMART Masa’nın sesini öğretmen arayüzünden ayarlayabilirsiniz.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.