BilgisayarEğitim TeknolojisiKodlama

Biz Zaten Diyoruz Yıllardır: Kodlama Öğretilsin

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ilkokullara bilgisayar kodlama dersleri konulması için Milli Eğitim Bakanlığına teklifte bulunacaklarını açıkladı ancak eğitimi ve eğitim sistemlerini, dünyadaki bu gelişmeleri takip eden akademisyenler olsun, bizim gibi eğitim üzerinde bir şeyler yazmaya çalışanlar olsun birçok insan bunun olması gerektiğini yıllardır söylemektedir. Ancak kodlama işi de yabancı dil eğitimine beylikdüzü escort döndürülmemeli ve dünyada birçok insanın öğrendiği ve öğrettiği gibi oyun tabanlı yöntemlerle bu iş gerçekleştirilmelidir.

İlgili Makaleler

lightbot.com

madewithcode.com

scratch

coderdojo

ve code.org gibi sitelerde yapılan ve hatta dünyanın büyük üniversitelerinde olduğu gibi oyun tabanlı bir sistem geliştirilerek öğrencilere ve ayrıca öğrenmek isteyen diğer kişilerin rahatlıkla erişebileceği bir sistemle bu iş çözümlenebilir. Yada bu platformlar Türkçeleştirilerek kullanımı daha da sade hale getirilmeli ve bu platformlar kullanılmalı.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.