Hitachi

Hitachi Starboard Kullanımı-1 ( Resimli Anlatım )

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurulumları yapılan etkileşimli tahtalarda kurulu olarak gelen akıllı tahta yazılımı bundan sonra tüm öğretmenlerin vazgeçilmez programlardan biri olacaktır. Bizlerde programın kısaca tanıtımı yapmak ve kullanımını sizlere göstermek istedik. hitachi

Programın ana giriş ekranı yukarıda gördüğünüz gibidir. Ekranın üzerindeki menülere ayrıca sol taraftaki araç çubuğunun alt kısmından da ulaşılabilir ( aşağıda resmi bulunmakta) Sağ taraftaki araç çubuğundan bulunduğumuz ve kullandığımız sayfaların listesini görebilir. Herhangi bir şekil, resim ve yazının özelliklerine ulaşabiliriz. Ayrıca resim galerilerine ve konferans menüsüne de ulaşabilirsiniz.

hitachi2

hitachi3

Üstteki araç çubuğumuzu ekranın istediğimiz herhangi bir yerine alt kısmında tutarak taşıyabiliriz.Üst kısmındaki oktan ise küçültüp tekrar büyütebiliriz. Programın en çok kullanılan kısmıdır diyebiliriz. Bu araç çubuğundaki bulunmasını istediğimiz herhangi bir tuşu buraya sürükleyip üzerine bırakarak her zaman elinizin altında olmasını sağlayabilirsiniz.

hitachi4

Alt kısımda bulunan  bağlam çubuğunda ise araç çubuğundan seçtiğimiz herhangi bir aracın özelliklerine ulaşabilirsiniz. Örneğin kalemi aldığımızda kalemin ince ayarlarını buradan yapabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse kalınlık, desen, renk gibi ayarlar buradan yapılabilir.

hitachi5 hitachi6

Bu bölüme kadar programı ana hatları ile tanıtmaya çalıştık bundan sonraki bölümlerde ise daha çok etkinlikler de ve ders işlenişi sırasında kullanabileceğiniz araçları tanıtmaya çalışacağız ayrıca bir program kullanım videosu da hazırlamaktayız. Yakında izleyebileceksiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.