Eğitim

TV Programlarında Neden Kitap Yok

Ülkemizde yayınlanan TV programlarını incelediğinizde % 95’inde kitapla, eğitimle ilgili hiçbir sahne bulunmuyor. Özellikle en çok reytingi olduğu söylenen kanallardaki programlarda kitap ve eğitim kavramları ile ilgili hiçbir sahne geçmiyor. Şöyle bir karşılaştırma yapmakta fayda var. Yabancı kaynaklı filmler, diziler ve programları incelediğimizde ise mutlaka bir sahnesinde bir çalışma odası ve evde veya farklı bir ortamda kitaplık bulunuyor. Aynı zamanda yine yabancı kaynaklı filmler, diziler ve programları incelediğimizde araştırma ve geliştirmeye yönelik bir sahne bulunmakta. Şöyle bir yorumda bulunabilirsiniz yabancı kaynaklı filmlerin hepsi düzgün mü sanki? Ama en azından düzgün olmayan filmlerin yanına biraz da düzgün filmler eklemeye çalışıyorlar. Ülkemizde de bu durumu düzeltmek adına gerekirse devlet desteğiyle Eğitsel içeriğin olduğu filmler, insanların kitapta okuduğunu gösterebilen diziler mutlaka olmalı diye düşünüyorum. Okul ile ilgili tüm dizi ve filmlerimiz okuldaki aşkları, anlatmaktan başka bir şey gösteremiyorlar. Okulda yapılan araştırma yarışması için varları yoklarını ortaya koymaya çalışan öğrencileri anlatan bir diziyi hiçbir zaman TV Kanallarımızda göremeyeceğiz böyle giderse. Hababam sınıfını bile mumla arar olduk. Hababam Sınıfı Filmlerinden sonra Eğitimle ilgili birkaç gereksiz ( Sınav, Çılgın Dershane ) filmin dışında film çekilmedi.


Bu durumları birkaç örnekle açıklamakta fayda var; 

1- Görevimiz tehlike 2 filmi araştırmacıların bulmuş olduğu biyolojik bir silahla ilgili.

2-Akıl Oyunları Doktorasını yapan Bir akıl hastasının hayatını anlatıyor.

3-Bing Bang Theory adlı dizi doktora öğrencilerinin hayatını esprili bir şekilde anlatıyor, her bölümde mutlaka araştırma ve keşif konuları işleniyor.

Örnekleri Yüzlerce sayıda arttırabiliriz.

Birkaç örnekte bizim dizi ve filmlerimizden vermek istiyorum;

1-Recep İvedik konusu yorumsuz…………………..

2-Fatmagülün Suçu Ne ? konusu yorumsuz…………………..

3-Kurtlar vadisi konusu yorumsuz…………………..

4-Kavak Yelleri konusu yorumsuz…………………..

5-Yaprak Dökümü konusu yorumsuz…………………..

6- Aşkı Memnu konusu yorumsuz…………………..

7- Yalan Dünya konusu yorumsuz…………………..

8-Karadayı konusu yorumsuz…………………..

9- Adını Bilmem ne Koydum konusu yorumsuz…………………..

Örnekleri Yüzlerce sayıda arttırabiliriz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.