Eğitim

Okullardaki Yeni Kültür Flipped Classroom

Değişim Zamanı – Flipped Classroom

Aslında çevrilmiş ve esnek sınıf/ders yapılanması olarak düşünülebilir. Geleneksel ders işleyiş yapısından farklı olarak bu tarz yapıda öğrenci ve öğretmen bilgisayar (online veya offline) ortamında görev paylaşımı içindedirler. Öğretmen dersinin konusuyla ilgili 5-7 dakikalık videolar hazırlar, öğrenciler bu videoları evden veya okuldan izlerler. Öğrenci ve öğretmen daha sık online iletişim halindedir. Sınıfta öğretmenin organize ettiği projeler üzerinde çalışılır. Öğretmen yönlendirici, destekçi, yardımcı olur, öğrencilerin sorularını sınıfta cevaplar. Kısaca ders video üzerinden anlatılır, sınıfta uygulama ve proje olarak işlenir. Ödevler sınıfta öğretmen ile birlikte yapılır.

Detroit Clintondale Lisesinde bu tarz yapı test edilmiş; geleneksel yöntem ile uygulanan İngilizce dersinde %50’den fazla, Matematik dersinde de %44 oranında zayıf öğrenci belirlenmiş. Bununla birlikte bir sömestrdeki disiplin sorunu da toplam 736 olmuş.

Ters-Düz Sınıf yöntemi ile uygulandığında İngilizce dersinden zayıf alan öğrenci sayısı %19, Matematik dersinden zayıf alan öğrenci sayısı ise %13’e düşmüş. Ayrıca bir sömestrdeki disiplin sorunu sayısıda 249 olarak belirlenmiş.

Karma Öğrenme (Blended Learning) türevi bir yapı gibi görünüyor. İsmi her ne olursa olsun 21.yy öğrencisini yüzyıla hazırlayabiliyor olabilmemiz için dijital dili konuşmak ve beraberinde getirdiklerini doğru kuramsallaştırarak uygulamaya geçirmeliyiz. Buna “Sınıfta Devrim” mi denir? “Dijital Öğrenme Reformu” mu denir? bilemem ama sadece tabletlerle ve akıllı tahtalarla amaca ulaşmanın zor olduğu kesin.

flipped-classroom_egitimteknolojinet

Kaynak: Knewton
Çeviri BS : Bora Sinç

 

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.