Eğitim TeknolojisiKodlama

Okul Öncesi Çocuklar İçin Algoritmik Düşünme Etkinlikleri

Bir sorunu ya da bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için gerekli olan sıralı mantıksal adımların tümüne algoritma denir. Bir algoritmanın adımları, görevi doğru bir şekilde yerine getirmek için uygun bir sırayla dizilmelidir. Bu tanımlardan da anlaşılacağı üzere Algoritmik düşünme eğitimi ayrıca bir problem çözme yöntemidir diyebiliriz. Bu sebeple 21. Yüzyıl becerileri içerisinde de geçen çocuklara kazandırılması hedeflenen becerilerden biri olan problem çözme becerilerini Algoritmik düşünme becerileri ile birleştirerek çocuklara kazandırmamız gerekmektedir. Bu becerileri okul öncesinde kazandırmak için hem bilgisayar ile hem de bilgisayarsız etkinlikler mevcuttur.

İlgili Makaleler

Bilgisayarsız Algoritmik Düşünme Etkinliklerine Örnek Vermek Gerekirse:

Çay demlemeyi bile bir Algoritmik düşünme etkinliği olarak yapabiliriz. Sizler öğrencilerinizin seviyesine göre bu tip örnekleri genişletebilirsiniz. Hatta aşağıdaki videoyu izleyip işin ne kadar eğlenceli olabileceğini görebilirsiniz.

1. Başla
2. Demliğe çay koy
3. Su kaynatıcısına su koy
4. Su kaynatıcısını çalıştır
5. Su kaynayana kadar bekle
6. Su kaynadı mı? Hayırsa 4. adıma git
7. Su kaynatıcısındaki suyu Demliğe ekle
8. Demlik doldu mu? Hayırsa 3. adıma git
9. Demlik kapağını kapat
10. Bitir

Bilgisayar İle Yapılabilecek Algoritmik Düşünme Etkinlikleri

Bu bölümde ise seçenekler çok daha fazla diyebiliriz çünkü uygulama marketlerinden onlarca uygulama bulabilirsiniz. Bunun yanında Code.org sitesinde bu bölümü inceleyebilirsiniz. Bu bölüm tamamıyla 4-8 yaş grubu öğrenciler için hazırlanmıştır. Ayrıca hourofcode.com sitesinden de yararlanabilirsiniz. Hour of code sitesinden onlarca kaynaktan bir araya getirilmiş etkinlikleri toplu bir şekilde bulabilirsiniz. Ayrıca App Store daeditörün seçimi Hopscotch uygulamasını deneyebilirsiniz.

Android kullanıcıları ise Lightbot Jr, ScratchJr ve CodeMonkey Jr. gibi uygulamaları da kullanabilirsiniz. Uygulamaların videolarını da izleyebilirsiniz.


Paylaştığımız uygulama ve aktiviteler çocuklarımız için mutlaka faydalı olacaktır. Sizler kendi öğrenci grubunuzun seviyesi ve ilgisine göre çeşitlendirebilirsiniz.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.