KodlamaStem

Elektrik Devreleri ve Kodlama Kitabı

Chibitronics firması tarafından çocukların elektrik devrelerini temelden öğrenmeleri ve temel elektroniğe giriş yapmaları için tasarlanmış olan kitap içerisinde basit ancak bir o kadar da önemli bir çok yenilik barındırıyor. İletken bant ve yapışkanlı Led stickerlar ile birlikte gelen ürüne bir de CR 2032 pil yerleştirdiğinizde ortaya o kadar eğlenceli etkinlikler çıkıyorki. İlkokulda başlayan temel elektrik devrelerinin gösterildiği Fen Bilimleri kitaplarına entegre edilerek öğretmenler tarafından da kullanılabilecek çok basit bir etkinlik olduğunu da belirtmekte fayda var. 

İlgili Makaleler

Gelelim kitabın bir farklı verisyonuna şu an beta aşamasında  olan kitap yanında gelen bir kaç eklenti ve parçalarla kodlamayı da kitabın içerisine eklemiş ve bir akıllı kitap olma yolunda önemli bir adım atmış. Pakette gelen elektronik devreyi bilgisayarınıza bağladığınız da Arduino veya MakeCode uygulaması ile Led’leri kodlamaya başlayabilirsiniz. Bu etkinlik ile hem temel elektrik hem de temel kodlama etkinliklerine giriş yapmış oluyorsunuz.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.