Eğitim TeknolojisiRobot

Oyun Oynamanın Şeklini Değiştiren Robot

sphero-egitimteknolojinet33

Yeni nesil çocuklar genellikle akıllı telefonlar ve tabletlerle çok vakit geçiriyorlar. Onları daha faydalı faaliyetlere yönlendirebilmek için Sphero iyi bir yöntem. Özellikle yönlendirdiğiniz oyuncakların bir takım beceriler kazanabilmesi de kendilerine bağlı olunca çocukların etkilenmemeleri elde değil. Sphero kendinizin tasarlamadığı hazır tasarlanmış olarak gelen bir robot. Burada yapılması gereken sizin robotu yönlendirecek komutları akıllı cihazlar üzerinden yazarak robotu yönlendirebilmeniz. Yani kısaca basit olarak programlama yapmaya giriş yapıyorsunuz ve robotu yönlendiriyorsunuz. Bu ilk hedef için mantıklı ve eğlenceli bir robot diyebiliriz.

sphero-egitimteknolojinet22

Sphero

Oluşturulduğunun ilk yılında 1500 okul, 5000 öğretmen ve 100.000 öğrenciye ulaşmayı başaran ürün aslında bayağı başarılıdır diyebiliriz. Günümüzde özellikle birçok ülke çocuklarına programlama öğretebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu işi ise çocukları bıktırmadan, usandırmadan yapmanın yollarını ise sürekli arıyorlar. Bu arayışın sonuçlarından biri olan Sphero görünüşündeki şirinlik ile de çocuklarla iyi bir bağ kurmayı başarmış. Özellikle son 1 yıl içerisinde robotik ve programlama furyasına bizim okullarımız, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizde katılır. Çünkü bu alandaki ilerlemeler o kadar hızlı ki geleceği ülke olarak yakalayamayacağımızı düşünüyorum artık. Geleceğin şekillenmesinde rol oynayacak olan robotik ve robotiğin programlanması alanında çalışmalarına hız veren o kadar çok ülke varken bizim bu alanı es geçmemiz çok yanlış. Umarım bir an önce bu konular üzerinde de ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde çalışmalara başlanması gerekmektedir. Sphero ülkemizde henüz satılmıyor bu sebeple satın almak isteyenler internet üzerinde yurt dışında sipariş verebilirler.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.