Dünyadan Eğitim

Bilimsel Masallar

Fransız öğretmen Francine Pellaud öğrencilerin özellikle küçük öğrencilerin belli konuların öğretiminde çektiği zorlukları kolaylaştırma ve daha eğlenceli hale getirmek için bilimsel masalları oluşturmuş. Oluşturulan bilimsel masallar özellikle bir tiyatral etkinlik gibi farklı bir kişi tarafından sahnelenerek öğrencilerin bunu gerçekten bir tiyotra, gösteri gibi görmesi sağlanmış. Yapılan çalışmaların sonucunda ise çocukların ve öğretmenlerin öncelikle çok eğlendiği görülmüş ve ayrıca hedeflenen bilimsel bilgilerin çok daha kolay öğretilmesi ise başarılmış. Çalışmalarından dolayı Fransız öğretmen Francine Pellaud teşekkür ederiz. Çocukların en çok sevdiği şeylerden biri olan masallar kullanılarak hazırlanan bu uygulamayı daha farklı boyutlara taşıyarak kitaplar da hazırlanmaya başlanmış.

bilimsel-masallar-egitimteknolojinet bilimsel-masallar-egitimteknolojinet2 bilimsel-masallar-egitimteknolojinet3

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.