Eğitim TeknolojisiEtkili Sunumlar

Online Sunu Hazırlayabileceğiniz Uygulamalar

Sunu hazırlamak bir sanatı icra etmek gibidir. İnsanlara anlatmak istedikleriniz olabilir ancak herkes bu anlatılanları anlamayabilir. Bu doğrultuda düşünüldüğünde gerek bir sözcük gerekse bir fotoğraf tüm söylediklerinizi özetleyebilir. Bu sebeple sunum hazırlamak sanat gibidir. Birçok eğitimci alanları itibariyle sunu hazırlıyorlar; en çok kullanılan ve bilinen sunum programları bildiğiniz gibi power point ancak bazen her istediğinizi yapamıyor ve hazırlamaktan sıkılıyorsunuz. Böyle bir halde iken aklınızda mutlaka farklı alternatiflerde olduğu bulunsun istedik.

Bizim en çok kullandığımız online sunu hazırlama uygulamalarından başlayalım isterseniz.

Prezi

prezi.com sitesine ücretsiz üyelik yaptıktan sonra nasıl fantastik sunumlar hazırlamaya başlayın diyelim. Öncelikle aşağıda görüldüğü üzere ücretsiz üyelik yaparak 100 MB’lık sunumlar saklayabileceğiniz bir hesap oluşturuyorsunuz.

prezi1

 

prezi2

 

Hesap oluşturduktan sonra yeni ( NEW ) diyerek ister şablon ister boş bir prezi oluşturarak sunumlarınızı yapmaya başlıyorsunuz. Daha açıklayıcı olması bakımından üyelik ve sunum oluşturma videolarını ve örnek prezi sunumumu aşağıya koyuyorum. Herkese kolay gelsin…

prezi3

 

prezi4

 

280 Slides

Kullanımı genellikle kolay olan ve rahatlıkla herkesin kullanabileceği bir uygulama. Hazırladığınız sunumları bilgisayarınıza power point olarakta indirebilirsiniz.

280slides-egitimteknolojinet

Sliderockets

Deneme süresinden sonra ücret istemesi sebebiyle çok tercih edilmese de sunuların web sitelerine embed edilmesi gibi kolaylıkları bulunmakta.

sliderockets-egitimteknolojinet

Google Docs Sunu

Populer olması, Türkçe kullanılabilmesi ve kullanım kolaylığı sebebiyle tercih edilen uygulamanın artısı ücretsiz ve online olması.

googledocs-egitimteknolojinet

Zoho

Başka bir ücretsiz alternatif olan zoho ise çok bilinen sunu hazırlama uygulamalarından biridir. Web siteleri için embed kodlarınıda kullanabilirsiniz.

zoho-egitimteknolojinet

Slideshare

Çok bilinen uygulamalardan bir tanesi olan slideshare ise yine ücretli uygulamalardan bir tanesi.

slideshare-egitimteknolojinet

Mindmodo

Sunu ve zihin haritası uygulamaları hazırlayabileceğiniz bir site ancak pro versiyonu satın almadan video ve resim ekleme imkanı vermiyor.

mindomo-egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.