Eğitim TeknolojisiEtkileşimli TahtaMobil Cihazlar

Etkileşimli Tahtalar ve UNUTULAN BT DESTEKLİ FEN LAB

Fatih projesi eğitimde milli eğitim tarihi açısından büyük bir milat oldu. Bu durum bazı dezavantajlarıda beraberinde getirdi. Bunlardan biri daha önceden dağıtılan donanımların sanki artık bir daha işe yaramayacak gibi depolara kaldırılması. Bunlardan birtanesi de UNUTULAN BT DESTEKLİ FEN LAB adıyla bildiğiniz sensörleri aracılığıyla çeşitli deneyler yapabilip sonuçlarını gördüğünüz NOVA 5000 bilgisayarlar. Kısaca ne olduğunu hatırlamak gerekirse;

Ülkemiz Genelinde  54 il kapsamında 1333 adet Ortaöğretim Okulunun (Fizik, Kimya, Biyoloji) laboratuarına 16’şar tane deney seti (Tablet PC ve Sensörler) gönderilmiştir.

Dağıtımının yapıldığı bazı okullarda yaptığımız araştırmalar sonucu üzücü sonuçlara ulaştık. NOVA 5000’ler hiç paketleri açılmamış halde depolara kaldırılmış durumda ayrıca okula yeni geldiğini ve böyle bir bilgisayardan haberi olmadığını, olsa kullanacağını söyleyen öğretmenlermizde yok değil.  Ancak eğitim sistemimizin getirdiği çeşitli dezavantajlar zamanla bu yeni başlayan öğretmenlerimizi de deneylerden ve çeşitli uygulumalardan uzaklaştıracaktır; çünkü çocuğunun üniversite sınavına gireceğini belirten sayın veliler de çocuğuna neden gereksiz deneyler yerine sorular çözdürülmediğini sormakta. Bu durumlar mecburen öğretmenlerimizi de zor durumda bırakmaktadır.

Böyle bir ortamda öğretmenlerimiz sayıca her öğrenciye 1 adet düşmeyen NOVA 5000’leri etkileşimli tahtaya bağlayarak öğrencilere deneyleri izletme fırsatı sunup ardından isteyenlere novaları dağıtarak bireysel çalışma yapmalarına fırsat tanıyabilirler. Bizde bağlantı resimlerini, NOVA 5000’nin ayrıntılı resimlerini ve tanıtım videosunu sizlere aktarıyoruz.


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.