Eğitim TeknolojisiSanal Gerçeklik

Eğitimde Hologram Teknolojisi

2011 yılında ilk defa bahsetmiş olduğumuz sanal laboratuvarlar konusunda ilk defa eğitimde hologramlardan bahsetmiştik. Tanım olarakta Sanal gerçeklik, gerçek dünyaya ilişkin bir durumun bilgisayar tarafından yaratılmış üç boyutlu bir benzetimi içinde, kullanıcının bu benzetim ortamını üzerine giydiği özel aygıtlarla duygusal olarak algıladığı  ve bu yapay dünyayı yine bu aygıtlar aracılığı ile etkin olarak denetleyebildiği sistemlerdir şeklinde kısaca tanımı hatırlayalım ve eğitimde artık günümüzde nasıl kullanıldığı ile ilgili bilgiler vermeye başlayalım.

İlgili Makaleler

Özellikle tıp ve mühendislik alanlarında çokça kullanılmaya başlansa da çok kısa zamanda eğitimin tüm alanlarında kendine yer bulabilecek olan hologram teknolojisi ile bir kalbin içerisine girerek çok çok yakından inceleme fırsatınız olacak. 3D hologram teknolojisi ile yapabilecekleriniz sadece hayallerle sınırlı farklı örnekler vermek gerekirse; coğrafi terimleri duymak yerine içine girip dağ, tepe ve ovaların içerisinde gezerek gerçeği görmek çok daha eğitici olacaktır. Okyanus tabanında dünyanın en derin yerini incelemekten tutunda, bir mikrobun içinde girerek hastalıkların sebebini çok daha yakından görmek eğitimde gelinebilecek çok önemli bir nokta olacaktır. Cerrahi bir operasyonun içine girerek veya çok yakından büyük bir versiyonunu görebilecek olan tıp öğrencileri ile hibrit teknoloji bir motorun içerisini inceleyebilen mühendislik öğrencileri her zaman eski öğrenciler tarafından kıskanılacaktır.

Şimdi konuyu birkaç video ile inceleyelim:


Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.