EğitimEğitim Teknolojisi

Okul Öncesi Artık Vitaminde

Vitamin ülkemizde başlayan ilk interaktif eğitim programlarından biri idi. İlk olarak ilköğretime yönelik yaptığı çalışmaların ardından Vitamin lise uygulamasını devreye sokarak daha fazla kesime hizmet etmeye başladı. Hizmetler bununla da yetmedi vitamin uygulamaları ücretsiz olarak sunulmaya başlandı. Görselliği, çeşitli interaktif uygulamaları, animasyonları ve ders içerikleri ile öğrencilere öğrenmelerini arttırmaya yönelik olan vitamin en son olarak da okul öncesi öğrencileri için vitamin okul öncesi uygulamalarını öğrenci ve öğretmenlerin kullanıma sundu. Böylece artık okul öncesi öğretmenleri, öğrenci velileri, öğrenciler ve okula gitmeyen diğer çocuklar bu uygulamalardan faydalanabilecekler. Şu an için okul öncesi uygulamaları ücretli olsa da ilerleyen süreçlerde okul öncesi uygulamalarının da ücretsiz olacağı düşüncesindeyiz, ayrıca bekliyoruz.



Şimdi kısaca okul öncesi uygulamalarından bahsedelim. İki bölümde olan uygulamalarının ilki:

Akıllı Başlangıç ve özellikleri

Okul öncesi dönemdeki çocuklar için de artık interaktif bir eğitim, gelişim ve eğlence sistemi var. Akıllı Başlangıç, insan zekasının en etkin ve hızlı geliştiği 3-7 yaş grubundaki çocukların bilgisayarla güvenli ve kontrollü bir şekilde tanışmasını sağlar. Eğlenceli ve eğitici içerikler kullanarak gelişimlerine yardımcı olmayı amaçlar. İçeriğinde, çocukların dikkat, algı, gözlem, kavrama, yaratıcılık, sorun çözme becerilerini, el ve göz koordinasyonlarını geliştiren oyunlar, eğitici animasyonlar ve masallar bulunan Akıllı Başlangıç, çocukların eğlenerek öğrenmelerini sağlar.

3-7 yaş grubu için online eğitim ve zeka gelişim sistemidir
Oyunlar ve eğitici animasyonları içerir
Veli kontrolünde kullanılır
Günlük 1 saat kullanımla sınırlıdır
MEB anaokulu müfredatına uygundur

İkinci Platform ise İngilice öğretiminde kullanılan Pumkin English

Uzun yıllar sonra çocuğunuzun “Bu yaştan sonra öğrenilmiyor!” dememesi için, onu İngilizce ile erkenden tanıştırın. Böylece, oyunlar ve animasyonlarla öğreneceği bu yabancı dili, yaşamı boyunca zevkle kullanacaktır. Pumkin Online English Learning for Children’ın özelliği, İngilizce’yi çocuğa ana dilini öğretir gibi, edinim yoluyla ve eğlendirerek öğretmesidir. İnternet ve multimedya teknolojisini en yeni öğretim yöntemleri ile birleştiren, kapsamlı bir İngilizce öğrenim programıdır.

3-10 yaş grubu için online İngilizce öğrenme platformudur
5 bölüm ve toplam 100 ders saatinden oluşur
750 animasyonlu aktivite, 80 öğretici video ve 10 şarkı içerir
Her aktivitenin sonunda bulunan oyunlardan toplanan puanlarla, hayvan koleksiyonu oluşturma olanağı sunar
Veli kontrolünde ilerleme olanağı vardır. İngilizce bilmeyen veliler de “Türkçe Veli Kullanım Kılavuzu” ile basit bir şekilde çocuğuna yardımcı olabilir.

 

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: Anonim

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.