Eğitim Teknolojisi

Okul Öncesi Çocuklar İçin Teknolojik Oyuncaklar

Okul öncesi çağda çocuklar çok kısa zamanda bir çok uyarıcı ile karşılaşırlar. Bu uyarıcılar çocukların geleceklerinin şekillenmesinde en önemli kaynaktır. bu çağda çocuklara ne kadar doğru ve gerekli uyarıcı verebilirsek gelişimlerinde çok faydalı olacaktır. Bu sebeple ailelerin çocuklarına aldıkları oyuncaklar çok önemlidir. Günümüz teknoloji çağında çocuklar için geliştirilen oyuncaklarda bu çağa ayak uydurarak farklı şekillere bürünmüşlerdir. Bu yeni nesil oyuncakların tamamının çocukların gelişimleri için faydalı olup olmadıkları tam olarak bilinmemekte ve araştırılmamaktadır çünkü oyuncak sektöründeki ticari boyut çok büyüktür. Bizde bu yazımızda bu teknolojik oyuncaklardan birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Vtech Mobigo

Okul öncesi eğitim için Vtech Mobigo elektronik öğretmenler arasında iyi bir tercih. Vtech Mobigo ile çocuklar mantık, matematik ve kategorizasyonu dokunulabilir ekrana sahip olan Mobigo ile öğreniyorlar. Aynı zamanda touch screen’ine yapılan ufak bir kaydırma hareketiyle açılan QWERTY klavyesi sayesinde çocuklar yazma yeteneklerini de geliştiriyorlar. Vtech’in sitesinde bulunan online kütüphane, indirilebilir bir sürü öğretici oyun ve dosyalarla hem çocuklar hem de ebeveynler oldukça mutlu olacaklar.

ROS80135800

Fisher-Price iXL 6-in-1 Learning System

Fisher Price iXL6-in1 Learning System teknolojiyi ve bir sürü eğlenceli aktiviteyi gençlerin elinin altına getiriyor. Kulağa karmaşık geliyorsa korkmayın hiç de karmaşık değil, neticede Fisher Price bu teknolojik eğlencenin üreticisi. 6 farklı özellik ne diye merak edenler için bir çocuğun tüm ihtiyaçlarını giderecek her şey diyebiliriz. Dijital hikâye okuyucusu, game boy, mp3 çalar ve bu tip diğer minik teknolojik harikalar tek bir alette toplanmışlar.  3-7 yaş arasındaki çocuklar için  özellikle gelişim safhalarında çok yararlı olduğu pek çok uzmanca onaylanmış bu oyuncağa çocuklar aynı zamanda kendi fotoğraflarını ve müziklerini ekleyebiliyorlar ve kendi profillerini oluşturabiliyorlar hatta bununla sınırlı kalmayıp aletin güncellemelerini takip edebiliyorlar.

0002708486185_500X500

V.Reader Animated E-Book System

V.Reader Animated E-Book System, VTech tarafından geliştirilmiş olan dijital bir eğitim oyuncağı, 3-7 yaş arasındaki ufaklıkları öğrenmeye ve eğlenmeye teşvik etmek için birebir. Çocukların okuma, kelime hafızası ve görsel zekalarını geliştiren bu elektronik öğretmen canlı renkleri ve kolay kullanılabilirliği ile çocukları cezbetmekte. Dokunmatik ve büyük ekranı ve korumalı çantası ile hem çocukların hem ebeveynlerin dostu.  V.Reader sayesinde okumak ve öğrenmek çocuklar için büyük bir eğlenceye dönüşüyor.

v-reader-animated

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.