EğitimSanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik Labaratuvarı

Sanal gerçeklik, gerçek dünyaya ilişkin bir durumun bilgisayar tarafından yaratılmış üç boyutlu bir benzetimi içinde, kullanıcının bu benzetim ortamını üzerine giydiği özel aygıtlarla duygusal olarak algıladığı  ve bu yapay dünyayı yine bu aygıtlar aracılığı ile etkin olarak denetleyebildiği sistemlerdir. Dr Yücel Kayabaş tanımı bu şekilde yapmıştır bunun uygulandığı labaratuvarlara ise Sanal Gerçeklik Labaratuvarları denmektedir.( virtual reality laboratory ) Ülkemizde birkaç üniveristede bulunan laboratuvarlar Dünya da bir çok yerde kullanılmaktadır. Öğrenciler için en önemli özelliği ise hayatta karşılaşacakları durumların bir kopyasının birebir içinde olacaklardır. Gerçekte karşılaştıklarında verecekleri tepkileri şimdiden verebileceklerdir.

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. Bilsem Öğretmeni - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.