Eğitim Teknolojisi

Eğitimde İnfografik Kullanımı

İnfografik, bilginin görsel olarak ifade edildiği ve grafikler aracılığı ile aktarıldığı bir sunum şeklidir. Yaşadığımız çevreyi, etkileşimde bulunduğumuz her şeyi daha iyi anlamanın ve hayatı kolaylaştırmanın bir yoludur. Karmaşık ve yoğun verilerden elde edilen ham bilgilerin kolay ve anlaşılır bilgilere dönüştürülerek aktarılması için kullanılan infografiklerle günlük hayatımızda sıkça karşılaşırız. (infografik.com.tr).

İlgili Makaleler

Derslerde öğrencilere bilgiyi daha iyi sunabilmek için infografiklerle görselleştirmeli ve bilgi bütünlüğünü sağlayan grafiklerle de bilgiyi anlamlandırarak öğrencilere vermeliyiz. Bu şekilde birçok derste olmasa da bazı ders ve konularda öğrencilerin çok daha kolay ve rahat anlamasını sağlayabilirsiniz. İnfografik hazırlamanın birkaç yolu vardır.

  • Microsoft office içerisinde bulunan smart art araçları ile kolaylıkla infografik hazırlayabilirsiniz.
  • Farklı ofis programları içerisinde de benzer araçlar mevcuttur onları kullanabilirsiniz.

 

  • Ayrıca online olarak infografik hazırlayabileceğiniz araçlarda mevcuttur. Ayrıca rahat paylaşım imkanı sağlama gibi çeşitli kullanım kolaylıkları da vardır. Bunlardan ilki easel.ly sitesidir. Ücretsiz olarak hazırlayabileceğiniz infografiklerle ister hazır temaları kullanın isterseniz kendiniz infografiklerinizi oluşturabilirsiniz.

 

  • piktochart.com da yine Ücretsiz olarak hazırlayabileceğiniz infografiklerle ister hazır temaları kullanın isterseniz kendiniz infografiklerinizi oluşturabilirsiniz. sürükle bırak yöntemiyle çok daha rahat kullanım avantajı sunuyor.

 

 

  • infogr.am sitesi ise bu alandaki öncü sitelerden bir tanesidir.

 

 

  • visual.ly yükleme ve indirme kolayklıkları sağlayan infografik sitelerinden bir tanesidir. Sunum yapanların elinin altında mutlaka adresi olmalıdır. Ücretli olduğu unutulmamalıdır. Uzman grafikciler tarafından grafikleriniz hazırlanır.
  • dipity.com ile oluşturduğunuz infografikleri zaman çizelgesine yerleştirerek kullanabilirsiniz.

infografik_egitimteknolojinet

Daha Fazla Göster

Hikmet Tutaysalgır

Eğitimin ve Teknolojinin buluştuğu noktada tüm Eğitimci, Öğrenci ve Eğitim Teknolojisi severlere dünyadaki gelişmeleri aktarmak ve faydalanmalarını sağlamak amacıyla yola çıkmış bulunmaktayız. - Blog Yazarı - Eğitim Teknoloğu - Lego Robotik Eğitmeni - Fatih Projesi Öğretmen Eğiticisi - Google Certified Educator - Microsoft İnnovative Educator

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Translate »
error: Content is protected !!

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemizi Okumaya Devam Etmek İçin Lütfen Reklam Engelleyicinizi Kapatınız veya Reklam Engelleyicisi Olmayan Başka Bir Tarayıcıdan Giriş Yapınız.